Scandal uriaș în Parlament. George Simion, conflict cu PSD: ‘Nu v-ar fi rușine, vă măriți salariile’

Scandal uriaș în Parlament. George Simion, conflict cu PSD: ‘Nu v-ar fi rușine, vă măriți salariile’
O nouă zi, un nou scandal uriaș în Parlament. George Simion în conflict cu PSD

George Simion, conflict cu PSD! Politichia românească ne surprinde în fiecare zi. Nu există zi în care să nu apară un nou scandal. Ca și până acum, în ultima perioadă, pionul principal al scandalurilor din Parlament a fost proaspătul însurățel George Simion. Se pre că nici de data asta nu se dezminte, poate acum se simte mai puternic, după ce s-a căsătorit, cine știe. Cert este că azi, a fost un nou scandal uriaș în Parlament. Liderul AUR a intrat în conflict cu PSD. Totul ar fi plecat de la recentele majorări salariale, George Simion declarând: ‘Nu v-ar fi rușine, vă măriți salariile’.

O nouă zi, un nou scandal uriaș în Parlament. Liderul AUR în conflict cu PSD

Recentele decizii din Parlamentul României, de a majora salariile din aparatul central de stat, a creat azi un nou un nou scandal uriaș în Parlament. părțile implicate, de-o parte George Simion, de cealaltă reprezentanții PSD.

În urma unei propuneri de la Guvern, cele două camere votau majorarea cu 25% a salariilor celor din aparatul central de stat. Așa cum scriam, de la Președinte și până la Nea Ion primarul din comuna Văscăuți, au acum salarii mai mari. Pe lângă salarii, s-au majorat inclusiv sporurile acordate acestora, tot cu 25%.

Se pare că acest act normativ a devenit mărul discordiei astăzi în Parlamentul României între George Simion, liderul AUR, și cei din PSD, de altfel primii care au votat actul normativ.

La nivelul Comisiei de Muncă și de Finanțe azi era cu totul act normativ pe ordinea de zi. Este vorba de legea statutului magistraţilor, din pachetul legilor justiţiei. Numai că lucrurile au degenerat, în loc să se ajungă la un numitor comun.

George Simion: ‘Nu v-ar fi rușine, vă măriți salariile’

În timpul dezbaterii pe marginea legii amintite, George Simion a intrat în sala de ședințe, strigând „Faceți economie un pic! Pe români îi puneți să facă economie, nu v-ar fi rușine! Vă măriți salariile, dar poate vă luăm și scaunele”, ulterior stingând lumina în sală.

Ulterior acestui scandal dintre George Simion și membrii PSD aflați în sala de ședință, grupul parlamentar AUR anunța că va „va solicita astăzi respingerea Ordonanţei de urgenţă prin care se măresc salariile parlamentarilor şi primarilor. Este un artificiu ruşinos prin care la Senat, cu 10 minute înainte, s-a introdus un amendament al UDMR-ului. Camera Deputaţilor este cameră decizională şi vom cere azi în plen, şi aşteptăm reacţia celorlalte forţe parlamentare care au spus că nu ar vota şi nu ar susţine aşa ceva, să respingă şi pentru parlamentari, şi pentru primari.”, după cum se arată în comunicatul grupului parlamentar AUR.