Scandal uriaș după ce un magazin Lidl nu a primit aprobarea de construcție: ‘E scandalos’

Scandal uriaș după ce un magazin Lidl nu a primit aprobarea de construcție: ‘E scandalos’
Motivul pentru care un magazin Lidl nu a primit aprobare de constructie

Clienții lanțului de supermarketuri Lidl sunt supărați deoarece planurile de a construi un nou magazin în cartierul londonez Grove urmează să fie refuzate încă o dată. Ce spun locatarii cartierului cu pricina despre decizia autorităților de a respinge proiectul. Ce s-ar fi întâmplat.

De ce nu a primit un magazin Lidl aprobare de construcție în Londra

Propunerile pentru o filială a lanțului de supermarketuri cu discount pe teren la Grove Road au fost reînaintate la începutul anului 2022, după ce au fost respinse, anterior, de Consiliul Districtual Vale of White Horse, scriu jurnaliștii de la publicația engleză Oxford Mail.

O decizie finală cu privire la cea mai recentă cerere va fi luată la o ședință a comitetului de planificare al consiliului raional în zilele ce urmează.

Cu toate acestea, autoritățile au recomandat ca supermarketul să nu fie construit, în primul rând din cauza impactului asupra cooperativei existente la centrul local din Grovelands, care „depășește beneficiile unui nou magazin Lidl”.

Recomandarea a fost făcută în ciuda sprijinului locuitorilor din Londra. Andrew Holding, care a înființat un grup online numit Lidl Wantage and Grove Supporters (Lidl WAGS), care are peste 500 de membri, a declarat următoarele:

„S-a vorbit mult despre locație și ar putea avea efecte asupra cooperativei din Grove, dar Didcot are două supermarketuri Co-op, așa că de ce ar amenința Lidl magazinele deja existente în cartier?

Locația este și ea destul de sigură, cu trei accidente minore în cinci ani, iar Lidl GB intenționează să facă joncțiunea cât mai sigură pentru toți prin instalarea unei joncțiuni de buzunar care s-a dovedit a fi mai sigură pentru multe alte consilii.”

„Mulți dintre noi suntem în favoarea construirii magazinului!”

Locatarii sunt furioși din cauza faptului că autoritățile au oprit construirea unui magazin Lidl în cartierul londonez Grove. Aceștia au vorbit despre felul în care proprietarii magazinelor Co-op din zonă ar putea fi afectați de această decizie.

„Se pare că singurul motiv pentru care autoritățile nu vor să construiască Lidl aici este impactul perceput pe care l-ar avea asupra magazinelor Co-op.

Locuiesc în Grove de 30 de ani și obișnuiam să cumpăr în mod regulat din supermarketul Co-op, dar nu mi-am făcut principalele cumpărături acolo de mulți ani, pentru că, pur și simplu, ei  nu vând gama de articole pe care o făceau înainte.”

E scandalos că toate aceste case au fost construite în Grove împotriva dorințelor multor rezidenți și totuși nu putem avea un Lidl, deși mulți dintre noi suntem în favoarea construirii magazinului.”, au declarat rezidenții nemulțumiți.