A fost din nou scandal monstru în Parlament. Eroi principali, din nou George Simion și ministrul Energiei, Virgil Popescu. De data aceasta liderul AUR nu l-a mai luat de guler pe ministrul Virgil Popescu, ci doar s-a mulțumit să îl facă hoț. Ce i-a mai transmis George Simion lui Virgil Popescu, vedeți în rândurile de mai jos.
George Simion, liderul AUR, s-a luat din nou de ministrul Energiei, Virgil Popescu, în timp ce se dezbătea proiectul legii offshore pentru deblocarea investițiilor pentru extragerea gazelor din Marea Neagră.
De data aceasta, liderul AUR nu s-a mai înfipt în gulerul ministrului Energiei, ci l-a făcut hoț, acuzându-l că vrea să dea gazul austriecilor. În plus, George Simion a mai spus că soția lui Virgil Popescu ar deține o benzinărie.
„Ăsta este hoțul de ministru al Energiei! Ministrul energiei și reprezentantul OMV Petrom. Iubire mare, trebuie să dăm gazele la austrieci. Hoțul acesta (Virgil Popescu, n.red.), nevasta lui are o benzinărie OMV Petrom. Și vine astăzi în fața dumneavoastră… Este un hoț!”, a spus George Simion în Parlament.
Prezent de față, Virgil Popescu nu a răspuns în niciun fel acuzațiilor aduse de George Simion, iar scandalul a continuat între deputatul Dan Tănasă și George Simion, pe de-o parte, și reprezentantul Asociației patronale de Petrol și Gaze, Cătălin Niță, pe de altă parte, care a venit în Comisie pentru a participa la dezbateri.
Cei doi parlamentari de la AUR și i-au adus acuzații grave lui Cătălin Niță. Până la urmă reprezentantul Asociației patronale de Petrol și Gaze a fost nevoit să părăsească sala pentru a se liniști spiritele.
„Dispari din faţa mea! Explică pe ce bursă se vor tranzacţiona, pe Bursa de la Viena sau pe Bursa de la Bucureşti. Explică-le oamenilor! Eu sunt ales de poporul român, tu eşti în plus în clădirea asta, papagalule. Eu sunt deputat, m-a ales poporul român. Pe tine cine te-a ales?”, i-a spus Dan Tănasă lui Cătălin Niță.
În acest moment s-au reluat dezbaterile pe proiectul de lege, iar cei de la AUR sunt nemulțumiți de forma pe care o are legea offshore. Aceștia susțin că, în momentul de față, statul român este cel care pierde și doar investitorii străini au de câștigat de pe urma acestui proiect de lege.
Conform celor de la AUR, investitorii au și exploatările de gaze și vor fi și principalii beneficiari ai acestor exploatări de gaze în timp ce statul român, care este proprietarul de drept al gazelor din Marea Neagră, ar urma să primească mult mai puțini bani decât aceștia.