Scandal între Mircea Badea și CTP, după moartea Cristinei Țopescu. Moderatorul Antena 3 a ieșit la atac

Scandal între Mircea Badea și CTP, după moartea Cristinei Țopescu. Moderatorul Antena 3 a ieșit la atac

Mircea Badea l-a atacat crunt pe Cristian Tudor Popescu, într-o postare pe Facebook, după ce gazetarul a acuzat postul de televiziune Antena 3 de ”fățărnicie”, după moartea jurnalistei Cristina Țopescu.

Scandal între Mircea Badea și CTP, după moartea Cristinei Țopescu

Mesajul lui Mircea Badea pentru CTP este unul extrem de dur.

„Uite, CTP, cum facem, ca să stai liniştit şi să nu te mai zvârcoleşti aiurea: în cazul (puţin probabil) în care o să crăpi înaintea mea, îţi promit că n-o să am niciun cuvânt bun despre tine. OK? Marş!“, a scris Mircea Badea pe Facebook.

Replica lui Mircea Badea a venit în contextul în care Cristian Tudor Popescu a semnat un edotorial dur la adresa postului de știri Antena 3, referindu-se la reacția vedetelor și șefilor după moartea jurnalistei Cristina Țopescu.

„La zisa televiziune au apărut şefi şi trepăduşi care au «mărturisit» despre ce bună era Cristina. Şi cât sunt de afectaţi de dispariţia ei… Chiar şi după 30 de ani de gazetărie trebuie să mai învăţ că făţărnicia nu are niciodată margini. Oare o pătrunde şi până acolo unde e acum Cristina?“, a scris CTP.

Moderatorul Antena 3 a ieșit la atac

Pe de altă parte, Mircea Badea s-a declarat șocat de moartea Cristinei Țopescu și a mărturisit într-o emisiune la Antena 3 că a respectat-o întotdeauna, chiar dacă uneori aveau opinii contrare. Cei doi au fost colegi timp de patru ani. În mai 2017, Cristina Țopescu și-a anunțat demisia de la Antena 3, lucrând acolo timp de patru ani.

„E fără doar şi poate o ştire şocantă din toate motivele. Sigur că am cunoscut-o pe Cristina Ţopescu, am interacţionat de multe ori în direct. Îmi aduc aminte de o emisiune de prin 2013 când ne-a dat ocazia, în direct, şi mie şi lui Gâdea să avem grijă de nişte căţei care nu aveau stăpân şi care erau într-o situaţie dificilă. Ne-a dat ocazia să ne implicăm (…). Era fără doar şi poate un jurnalist, un om absolut sincer în ceea ce făcea. Eu, de cele mai multe ori, m-am situat pe contrasensul opiniilor sale. Am avut puncte de vedere contrare în foarte multe situaţii, dar cu siguranţă, punctele sale de vedere erau sincere. Credea cu foarte multă pasiune în fiecare vorbă pe care o rostea şi nu avea nici coordonări ascunse, nici o agendă complexă, ci una a propriilor convingeri. Lucru care este foarte rar şi pentru care am respectat-o întotdeauna. Chiar dacă, repet, de foarte multe ori am avut puncte de vedere contrare. Era evident că ea întotdeauna vorbea ceea ce gândea, ceea ce simţea (…) Atât de nedereaptă şi de şocantă mi se pare această ştire încât mă revolt din fiecare celulă a corpului meu, deşi inutil“, a declarat Mircea Badea.

Cristina Țopescu a murit la vârsta de 59 de ani. Aceasta a fost găsită fără suflare în locuința din Otopeni, 12 ianuarie 2012.  Autopsia va stabili cu exactitate cauza morţii.