Satul plutitor din România care are un peisaj de poveste. Mulți străini vin să viziteze locul

Satul plutitor din România care are un peisaj de poveste. Mulți străini vin să viziteze locul
Satul plutitor din România care are un peisaj de poveste

Care este satul plutitor din România care are un peisaj de poveste. Mulți străini vin să viziteze acest loc. El se află în județul Caraș-Severin, județ care a înregistrat o premieră, având acolo prima stațiune lacustră din România. Acest proiect derulat cu fonduri de la Uniunea Europeană s-a concretizat cu amenajarea în această localitate a 30 de case suspendate pe piloni deasupra Dunării, legate prin pontoane.

Satul plutitor din România care are un peisaj de poveste

Este vorba despre localitatea Berzeasca din județul Caraș-Severin. Aici este locul ideal pentru cei care vor să aibă un sejur de neuitat și să se bucure de priveliștea Dunării, fiind prima stațiune lacustră din România.

Aceste căsuțe lacustre sunt dotate cu aer condiționat, televiziune prin cablu, bucătărie și baie. Complexul este dotat cu piscine, restaurante, alei de plimbare, o pistă pentru biciclete, un punct de belvedere, dar și un port turistic. Valoarea proiectului care s-a intitulat „Dreptul la Dunăre” s-a ridicat la 1.800.000 de lei.

Casele Lacustre din Berzeasca, județul Caraș-Severin, sunt niște bungalow-uri în care se pot caza doi adulți și doi copii. Satul lacustru de la Berzeasca este unul unic, la fel și locul în care este amplasat, și anume, Clisura Dunării, cel mai spectaculos defileu al fluviului.

Complexul este clasificat la categoria 3 stele și pune la dispoziția oaspeților 15 căsuțe suspendate pe piloni deasupra Dunării, iar un ponton lung este legătura cu malul românesc al fluviului.

Fiecare bungalow are dormitor, sufragerie, televizor, clima, terasă și baie proprie cu cabină de duș. Accesul Wi-Fi este disponibil în toată locația. Oaspeții au acces la parcarea gratuită. Acolo există și un restaurant pentru turiștii care vor să deguste preparate tradiționale românești și preparate din meniu internațional. Suplimentar, oaspeții pot să beneficieze de o terasă mare la Dunăre, prevăzută cu copertina de soare, recepție și zonă de relaxare.

Așadar, cei care vor să se trezească într-un stil cu totul și cu totul diferit dimineața, în zgomot de aripi de păsări și să își savureze cafeaua pe terasa căsuței, atunci satul merită vizitat.

Despre relieful din Berzeasca

Relieful din Berzeasca este format din munte, deal, terase și lunci, care se desfășoară în trepte de nord și de la sud. Relieful montan este reprezentat de bordura carpatică a Munților Locvei și Almăjului. Înălțimile principale care sunt situate pe teritoriul comunei sunt: Iovița (435 m) și Mușuroane (420 m) pentru Munții Locvei și Dealul Capriva (912 m), Tâlva Ravna (812 m), Dealul Mesnicului (783 m), Movila Mare (756 m), Tâlva Toronița (713 m), Vârfu Ciucaru (544 m) și altele, pentru Munții Almajului.