Lasă-te fermecat de simplitatea vieții la țară! Un cătun din România, comparabil cu un muzeu în aer liber, te face să te simți ca într-un basm. Drumuri pietruite, locuințe așezate de-a lungul râului cristalin – toate te conduc în inima culturii autentice românești: în satul Sibiel. Foto
Mărginimea Sibiului este o zonă unică din România, situată la vest de Sibiu, cuprinzând 18 sate care s-au făcut remarcate la nivel european datorită farmecului propriu. Peisajele, tradițiile și gastronomia autentică sunt doar câteva dintre atuurile localităților, chiar distinse de Comisia Europeană.
Liderii de la Bruxelles au oferit Mărginimii Sibiului, în urmă cu mai mulți ani, titlul de Destinație Europeană de Excelență. Nu este singurul premiu obținut de această zonă, ea câștigând și Mărul de aur, o altă distincție pentru turism, de data aceasta internațională.
Citește și: Satul maramureșean de lângă București. E doar la o oră distanță, te poți și caza aici. E un loc de vis
Mărginimea Sibiului este un punct turistic important din România. Din nefericire, este vizitat de mai mulți turiști străini decât de conaționali, potrivit informațiilor din spațiul public. Dacă vrei să experimentezi atmosfera tipic țărănească, tradiții și obiceiuri intacte și nu numai, trebuie să ajungi aici.
Ce ar putea fi mai frumos decât să iei la pas Mărginimea Sibiului și să te oprești în satul care îți face cel mai mult cu ochiul? Noi îți facem o recomandare: satul Sibiel. Se află la 21 kilometri de Sibiu. Cu mașina, faci în jur de 20 de minute din oraș până aici. Nu vei rămâne dezamăgit de experiență.
În Sibiel poți admira multe locuri parcă încremenite în timp. Vei descoperi construcții-monument, cu povești proprii, meșteșuguri și tradiții populare, o gastronomie locală ca niciunde în țară și localnici foarte iubitori. Fiecare drum e mai frumos decât celălalt.
De satul Sibiel te vei îndrăgosti încă de la primul pas pe care-l vei face în el. Și, la fel ca prima iubire, nu îl vei uita niciodată. Nu e nevoie să îți spunem noi prea multe, fiindcă imaginile din galeria foto a acestui material vorbesc de la sine. Nimic nu e fabricat pentru turiști. Totul face parte din normalitate.
Drumurile pietruite din Sibiel, casele de-a lungul râului, rustice te vor conduce către glasul celor care povestesc originea cătunului învăluită în mister. Aici, localnicii știu că au trăit uriași. Aceștia ar fi ascuns comori de care chiar și Decebal și Traian s-ar fi temut, potrivit legendei.
În afară de mirosul de fân proaspăt cosit, animalele răsfirate pe pajiști înflorite și farmecul evenimentelor de zi cu zi, în satul Sibiel te poți bucura și de Muzeul de Icoane din Sticlă Preot Zosim Oancea, cu lucrări unice în Europa și Biserica Sfânta Treime din secolul XVIII.