Românii sunt, fără doar și poate, inventivi și au simțul umorului, iar cele mai bune dovezi sunt numele inedite ale multor localități de la noi din țară. Satul din România în care se află cei mai harnici oameni are o denumire ce sigur te va face să râzi, este veche de sute de ani.
Orice excursie prin țară făcută cu mașina ne va dovedi că, de sute de ani, românii au avut simțul umorului și au fost cât se poate de inventivi în momentul în care s-au ales denumirile localităților din toate colțurile României.
Printre cele mai bune exemple se regăsesc în județul Argeș: comuna Miroși, satul Surdulești, comuna Cuca, satul Măcăii, comuna Bogați, Burețești, Fătici, Rățoi, Lungani, Strâmbeni, Hârsești, Martalogi, iar lista poate continua.
În comuna Mihăiești există un sat care și-a primit numele în funcție de o caracteristă a primilor locuitori. Pentru că erau renumiți în zonă pentru hărnicia lor, s-a decis ca așezarea să fie denumită dupa una dintre cele mai muncitoare insecte: furnica. Așadar, de aceea avem astăzi satul Furnicoși!
Te-ar putea interesa și: Satul din centrul României care i-a înnebunit pe turiști. Face furori printre oameni după ce a fost modernizat
În sudul județului, aproape de granița cu Teleorman, găsim comuna Miroși, ce cuprinde două sate: Miroși și Surdulești.
„După cele transmise prin viu grai, din generaţie în generaţie, vechea aşezare a comunei a fost la circa 3 km spre Nord-Vest de actuala aşezare, în punctul denumit „La Leşi”. Se spune că, într-o zi de sărbătoare, pe când sătenii se aflau la hora satului, ar fi năvălit o ceată de călăreţi turci care au omorât pe mulţi dintre aceștia. O parte din tineri, mai ales fete, îngroziţi de sălbăticia năvălitorilor, s-au aruncat într-o fântână care se afla prin apropiere. De atunci, locul poartă numele de „Leşi”.
Numele actual de Miroşi s-ar datora faptului că, pe aceste locuri, valea pârâului Burdea era năpădită de flori frumos mirositoare. În ceea ce priveşte satul Surduleşti, denumirea actuală nu a fost întotdeauna aceeaşi, ea fiind relativ mai nouă şi nici nu se referă la vatra actuală a satului, ci numai a părţii locuite de foştii moşteni, vechea denumire a satului a fost Căţeleşti”, explică cercetătorul etnografic Sorin Mazilescu, potrivit Adevărul.
Te-ar putea interesa și: Satul superb din România unde mașinile vor fi interzise. Se întâmplă de luni, 15 mai