Șase fete, salvate de la trafic cu minori în Giurgiu: cât de mare este lanțul prostituției

Șase fete, salvate de la trafic cu minori în Giurgiu: cât de mare este lanțul prostituției

Problema traficului cu minori în România este mai mare decât s-ar fi putut aștepta cineva, iar un nou caz din Giurgiu atrage atenția asupra unui lanț național de prostituție.

Printr-o colaborare a Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Giurgiu și procurorii DIICOT, șase fete cu vârste între 15 și 20 de ani au fost salvate în urma unor perchezitii referitoare la traficul cu minori. Un comunicat pe marginea subiectului a fost emis de IPJ Giurgiu.

„Poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Giurgiu, sub coordonarea procurorului DIICOT din cadrul Biroului Teritorial Giurgiu au desfăşurat o acţiune pentru destructurarea unei grupări de trafic de minori în scopul exploatării, prin obligarea la practicarea prostituţiei. Astfel, poliţiştii au efectuat patru percheziţii domiciliare în municipiile Giurgiu şi Bacău, fiind vizată o grupare infracţională specializată în trafic de minori‘, informează IPJ Giurgiu.

În urma descinderilor organizate în ultimele zile, nu mai puțin de șase adolescente au fost salvate de autorități pe raza județului Giurgiu. Acestea aveau vârste între 15 și 20 de ani. Printre celelalte obiecte găsite la locul intervenției se numără cartele SIM, trei autoturisme și suma de 3500 lei în numerar.

Din cercetări reiese că fete au fost obligate să se prostitueze încă din 2018. Ele au fost racolate prin folosirea de amenințări, după care, au fost transferate între membrii grupării pe raza județelor Dolj, Bacău, Prahova și Constanța. Ulterior, se pare că ar fi fost exploatate prin obligarea la practicarea prostituției. Promovarea se realiza prin anunțuri de tip escortă pe diferite site-uri web.

Poliţiştii au pus în aplicare opt mandate de aducere emise pe numele persoanelor cercetate. Toate au fost găsite și conduse la sediul DIICOT Giurgiu. Având în vedere amploarea cazului, acţiunea a beneficiat de sprijinul Direcţiei Operaţiuni Speciale, brigăzilor de combatere a criminalităţii organizate din Craiova şi Bacău, precum şi al jandarmilor. Momentan, nu se știe care este destinul celor șase fete salvate.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI