Dăncilă și ”pactul pentru bunăstarea românilor”, cea mai nouă tactică de campanie electorală

Dăncilă se află în campanie electorală și s-a aruncat la o sumedenie de tactici pentru a sabota imaginea opoziției în fața electoratului. Printre ele se număr și ”pactul pentru bunăstarea românilor”.

Votul de încredere acordat guvernului Dăncilă este în continuare sub semnul întrebării, dar asta nu oprește premierul să se arunce la o serie de afirmații împotriva opoziției. Cele mai recente declarații acide ale liderului PSD au venit în seara de luni, la câteva zile după ce a încercat să obțină suportul din partea reprezentanților tuturor formațiunilor politice din România pentru un document fără rol legislative sau obligatoriu.

Președintele Klaus Iohannis a atraa atenția asupra respectivului document într-un set de declarații pe care le-a făcut sâmbătă. Atunci, a insistat asupra faptului că pactul propus de premierul Viorica Dăncilă este o idee bună, dacă vine după o validare. Altfel, „sunt acțiuni electorale. Le citim și trecem mai departe”, a spus președintele.

De partea cealaltă a baricadei, de la sediul PSD București, Dăncilă a făcut mai multe declarații. „Am fost prima care a semnat acest pact și l-am transmis tuturor partidelor. Salut decizia grupului parlamentar al minorităților naționale din Cameră de a semna pactul pentru bunăstarea tuturor cetățenilor români, indiferent de etnie. Le mulțumesc pentru răspunsul prompt, pentru deschidere și pentru responsabilitate. Mulțumesc totodată sindicatelor și organizațiilor care au ales să susțină aceste principii și asumări pentru România.

Am văzut însă și o serie de reacții și răspunsuri care mă îngrijorează. Tocmai principalul partid de dreapta, cel care are precedente de tăiere a pensiilor și salariilor, a încercat să ocolească cel mai tare semnarea acestui pact. Cei care au mai tăiat în trecut de la oameni ne-au ignorat apelul. Românii văd însă acest lucru și nimeni nu a uitat ce s-a întâmplat în guvernarea 2010-2012”, a afirmat Viorica Dăncilă, luni seară, într-o declarație susținută la sediul PSD, citează Mediafax.

Lideul social-democraților a insistat pe faptul că opoziția condiționează semnarea documentului de plecarea PSD de la guvernare și de alegeri anticipate, prevederi pe care Dăncilă nu le-ar accepta niciodată.

„Tot din partea Opoziției, am văzut și încercarea de a negocia bunăstarea oamenilor, de a condiționa semnarea pactului de demisia Guvernului și de alegerile anticipate. Deci Dreapta pune condiții de ordin politic partidului de guvernământ ca să-și asume că nu vor tăia de la români. Ce spune acest lucru despre oamenii noi și despre cât de hotărâți sunt să vină la guvernare, ca să înceapă politica austerității?

Condiționarea bunăstării tuturor pentru avantaje electorale pentru aceste partide este cinică și este periculoasă pentru societate și pentru democrație. Bunăstarea românilor nu se negociază. Alții au venit și au spus că acest pact este un gest politic și acest lucru ni-l spune textual tocmai cel care și-a sacrificat partidul și a abandonat guvernarea ca să facă jocurile politice ale altora. Tocmai cel care a desconsiderat votul oamenilor din 2016 și voința propriului partid vine și vorbește despre gesturi politice”, a spus Dăncilă.
DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI