Sărbătoare mare mâine în calendarul ortodox. Un mare sfânt este sărbătorit pe 26 octombrie

Sărbătoare mare mâine în calendarul ortodox. Un mare sfânt este sărbătorit pe 26 octombrie
26 octombrie 2021 - sărbătoare mare pentru creștini

Creștinii ortodocși de pretutindeni sărbătoresc, potrivit Calendarului Creștin Ortodox, în fiecare an, mai multe sărbători cu cruce roșie. Mâine va avea loc una din ele. Iată ce sărbătoare mare va avea loc mâine în calendarul ortodox. Un mare sfânt este sărbătorit pe 26 octombrie.

26 octombrie – sărbătoare mare în calendarul ortodox

Pentru Biserica Ortodoxă, mâine va avea loc o mare sărbătoare. Este una din marile sărbători cu cruce roșie, de peste an și cea mai importantă sărbătoare a toamnei. Într-un an sunt 36 de sărbători cu cruce roșie, cea de mâine fiind una dintre ele.

În acest an, această sărbătoare pică într-o zi de marți. Iată ce sărbătoare mare este mâine în calendarul ortodox și ce mare sfânt este sărbătorit pe 26 octombrie.

Sărbătoare mare în calendarul ortodox pe data de 26 octombrie

Mâine, marți, 26 octombrie 2021 va avea loc o sărbătoare mare pentru creștinii ortodocși. Este vorba de Sfântul Mare Mucenic Dimitrie, Izvorâtorul de Mir.

Sfântul Dimitrie s-a născut în Tesalonic și a trăit în timpul împăraților Diocleţian (284-305) și Maximian (286-305). Tatăl său era guvernator al orașului, fiind creștin în ascuns. Sfântul Dimitrie a murit în temnița în care era închis, ucis cu sulița de către niște soldați, pe data de 26 octombrie.

Sfântul Dimitrie sărbătorit pe data de 26 octombrie

Sfântului Dimitrie i se mai spune Sfântului Mucenic Dimitrie și Izvorâtorul de Mir, deoarece când au fost găsite moaștele sale, acestea izvorau mir bine mirositor, care au umplut totul de miros.

Moaştele Sfântului Dimitrie cel Nou au fost aduse acum două secole la Catedrala Patriarhală din București. În fiecare an, în București, de Sfântul Dumitru, care este și ocrotitorul orașului au loc pelerinaje care se întindea pe mai multe zile. Creștinii ortodocși din toată țara merg să se închine la moaștele sfântului Dimitrie. Alături de acestea au mai fost puse și moaștele Sfântului Cuvios Ioan Iacob de la Neamț, ocrotitorul românilor de pretutindeni, ale Sfinților Împărați Constantin și Elena şi cele ale Sf. Nectarie.

Sfântul Dimitrie – pelerinaj

Moaștele Sfântului Dimitrie au fost scoase spre închinare încă de joi, în pridvorul lăcașului de cult. În acest an, peste 10.000 de pelerini au trecut până sâmbătă seară pe la Moaștele Sfântului Dimitrie cel Nou, pe Dealul Patriarhiei, fiind supravegheați de jandarmi.

Este al doilea an când pelerinajul la moaștele Sfântului Dimitrie se desfășoară în condiții speciale în contextul pandemiei de coronavirus, în ceea ce privește păstrarea distanței și respectarea strictă a normelor igienico-sanitare, precum și pentru a evita aglomerația.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI