„Șapca lui Ceaușescu”, bijuteria de 2,7 milioane de euro. De ce vrea să o vândă proprietarul

„Șapca lui Ceaușescu”, bijuteria de 2,7 milioane de euro. De ce vrea să o vândă proprietarul
Șapca lui Ceaușescu, scoasă la vânzare pentru 2,7 milioane de euro

Șapca lui Ceaușescu a fost scoasă la vânzare pentru 2,7 milioane de euro. Nu este vorba despre celebra șapcă pe care obișnuia să o poarte fostul dictator în vizitele sale, ci despre o clădire din Cluj-Napoca. Construcția a fost ridicată în perioada comunistă pentru a fi folosită ca post de miliție, dar a ajus între timp salon de bronzat.

Șapca lui Ceaușescu, scoasă la vânzare pentru 2,7 milioane de euro

„Vând spaţiu comercial, suprafaţă utilă 5.200 mp., Cluj, Aurel Vlaicu, compus din magazin şi showroom la parter, subsol şi demisol, bar la etaj. În anul 2016, clădirea a fost termic reabilitată în totalitate (înlocuire tâmplărie, termosistem, iluminat pe LED, centrale termice în condensaţie)”, este anunțul publicat de proprietarul clădirii.

Şapca lui Ceauşescu a fost proiectată de arhitectul Nicolae Neamţu. A fost concepută pentru a fi folosită ca post de miliție, ceea ce nu a devenit niciodată. Motivul? Posturile de miliție erau concepute pentru a monitoriza traficul și pentru a depista delicvenții, iar Șapca lui Ceaușescu nu avea cum să fie folosită în acest fel întrucât era amplasată la stradă și îți sărea în ochi, deci putea fi ocolită.

Clădirea Șapca lui Ceaușescu din Cluj-Napoca
Clădirea Șapca lui Ceaușescu din Cluj-Napoca

Așadar, Ministerul de Interne de la acea vreme nu a mai recepționat clădirea, care a ajuns ulterior să fie folosită ca… bar. Nici măcar toți polițiștii clujeni din prezent nu știu pentru ce a fost concepută inițial construcția. „Eu știam că urma să fie un club de tineret. Prima dată aud de așa ceva”, a declarat Daniel Graur, adjunctul IPJ Cluj, în urmă cu un an.

Din păcate, arhitectul Nicolae Neamțu nu este dispus să vorbească despre Șapca lui Ceaușescu, așa că vom rămâne în continuare doar cu frânturile de informații pe care deja le știm.

Proprietarul clădirii este hotărât să vândă clădirea în care în prezent funcționează, printre altele, un salon de bronzat. El speră să primească în schimbul șepcii lui Ceaușescu suma de 2,7 milioane de euro.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI