Ministrul de Interne Carmen Dan, de urgență la DNA! Ce se întâmplă acum

Ministrul de Interne Carmen Dan, de urgență la DNA! Ce se întâmplă acum
Carmen Dan a ajuns la DNA în jurul orei 16.00

Ministrul de Interne Carmen Dan a ajuns, joi după-amiază, la DNA, potrivit surselor G4Media. Până în acest moment, potrivit sursei citate, nu se știe clar în ce calitate este audiat membrul cabinetului Dăncilă, Carmen Dan fiind și senator.

ACTUALIZARE 2: Carmen Dan a fost audiată la sediul DNA vreme de trei ore. Ea a plecat în jurul orei 19:00, fără să stea de vorbă cu jurnaliștii sau să dea vreo declarație. Mai mulți protestatari care se aflau t în fața DNA au contestat-o și au huiduit-o pe aceasta, strigându-i „Sluga lui Dragnea” și „Demisia”.

ACTUALIZARE: Ministrul de Interne ar fi fost chemat la DNA pentru a da explicații în dosarul Tel Drum, potrivit unor surse judiciare citate de Agerpres. Ministrul ar avea calitatea de martor.


Nu există, până la această dată, niciun dosar penal în care ministrul să fie învinuit oficial. Cel mai probabil, Carmen Dan a fost invitată acolo în calitate de martor, în dosarul Emiliei Șercan sau cel care vizează ancheta TelDrum.

Liviu Dragnea, cercetat în dosarul Tel Drum

În dosarul Tel Drum, în care procurorii suspectează că milioane de euro din fonduri europene s-au scurs ilegal în conturile societății teleormănene, este cercetat și Liviu Dragnea. Fostul lider al PSD este urmărit penal pentru constituirea unui grup infracțional organizat și abuz în serviciu, în legătură cu reabilitarea de drumuri județene cu fonduri europene.

Alături de Dragnea, mai sunt cercetați și mai mulți șefi ai companiei Tel Drum.

DNA preciza că dosarul s-a constituit în urmă unei sesizări a OLAF – Oficiul European de Luptă Antifraudă. Procurorii spun că, în calitate de președinte al Consiliului Județean Teleorman, Liviu Dragnea ar fi înființat în 2001 un grup infracțional organizat „care acționează și în prezent”.

Gruparea, potrivit DNA, a fost formată din funcționari ai instituțiilor din administrația publică și oameni de afaceri. DNA menționa că acest grup infracțional organizat ar fi furnizat fonduri pentru PSD, prin donații ale membrilor. în dosarul Tel Drum, prejudiciul estimat de procurori se ridică la peste 20 de milioane de euro.

Liviu Dragnea a fost ondamnat definitiv, luni, 27 mai, la trei ani și jumătate de închisoare cu executare în dosarul angajărilor fictive de la Protecția Copilului Teleorman. El este încarcerat la penitenciarul Rahova, în perioada de carantină.