Șampon pentru câini făcut în casă. Ai nevoie doar de 5 ingrediente sănătoase și ieftine

Șampon pentru câini făcut în casă. Ai nevoie doar de 5 ingrediente sănătoase și ieftine
Sampon pentru caini facut in casa. Ai nevoie doar de 5 ingrediente sanatoase si ieftine

În multe magazine veterinare poți găsi un șampon perfect pentru blănița căinelui tău, care se poate murdări după o plimbare prin parc sau alergat prin curte. Mult mai indicate sunt produsele naturale, în locul acelor cosmetice din comerț, pline cu tot felul de substanțe care usucă sau irită pielea. Iată o rețetă de șampon pe care o poți pregăti acasă, din doar cinci ingrediente sănătoase și ieftine. Patrupedul tău îți va mulțumi pentru asta!

Șampon pentru căini din doar cinci ingrediente naturale. Cum se prepară

Cel mai indicat ar fi să prepari chiar tu șamponul pentru câinele tău, cu produse organice, sănătoase și ieftine. Rețeta nu este deloc complicată, ai nevoie de doar cinci ingrediente. Acest șampon natural este mult mai sănătos pentru patrupedul tău decât produsele pe care le poți găsi în magazin sau pe internet.

Pentru prepararea acestui șampon super eficient, ai nevoie de următoarele ingrediente naturale: 250 ml de apă fiartă și răcită, o ceașcă de săpun castille, 1 ceașcă de oțet de mere, 1/3 ceașcă de glicerină și două linguri de gel din aloe vera.

Amestecă toate ingredientele enumerate mai sus într-un bol, până când se dizolvă bine. Toarnă șamponul într-o sticlă curată și spălată cu apă fiartă. Asta este tot! În doar câteva minute, poți prepara un produs natural, care face minuni pentru pielea căinelui tău. Ce trebuie să știi despre acest șampon natural.

Șamponul conține gel de aloe vera, despre care știm că ajută la calmarea mâncărimilor pielii, dar și glicerină, care este foarte bună pentru hidratarea blănii. Ambele soluții sunt extrem de eficiente pentru câini. Previn mai multe afecțiuni ale pielii, printre care uscăciune, descuamare, iritații sau mâncărime. Rezultatele sunt remarcabile! Pielea patrupedului tău va fi extrem de curată și sănătoasă, la fel și blana, care nu se va mai încurca. Iar câinele tău va zburda de fericire că este proaspăt îmbăiat.

Cât de des poți spăla câinele

Este bine ca patrupedul tău să fie spălat mai des vara, deoarece stă mai mult pe afară, la joacă în nisip sau apă, și se poate murdări foarte ușor. În restul anului, medicii veterinari recomandă o spălare din când în când. În cazurile în care câinele este foarte neastâmpărat și se murdărește foarte repede, îi poți face baie și de două ori pe săptămână, sunt de părere specialiștii. Blănița trebuie să fie mereu curată și igienizată, tunsă periodic mai ales vara, atunci când sunt temperaturi foarte mari și câinele are de suferit.

Urmăriți Playtech.ro și pe