Toți românii iubesc salata de vinete. Aceasta se face extrem de simplu, este un preparat ușor și servit de cele mai multe ori într-un platou tradițional românesc. Unii o preferă cu maioneză și ceapă, alții doar cu ceapă roșie cuburi în interior, iar câțiva o mănâncă simplă și cu roșii. Care este secretul gospodinelor pentru o astfel de salată răcoritoare fără maioneză? Ingredientul special o face perfectă pentru invitații tăi. Cu siguranță toată familia o va aprecia.
Salata de vinete este foarte simplu de făcut, dar tocmai lucrurile simple sunt cele mai ușor de greșit. La un astfel de preparat contează foarte mult calitatea ingredientelor și consistența. Textura trebuie să fie una moale, dar să nu fie plină de apa lăsată de legume.
De asemenea, aportul dintre ingredientele puse în interior trebuie să fie echilibrat. Salata aceasta este răcoritoare, dar nu și una slabă în calorii în special dacă are maioneză. Există totuși o metodă de a te bucura de ea în perioada în care ești la dietă.
Poate puțini știu, dar caperele sunt ingredientul special găsit de gospodine pentru o salată de vinete mai deosebită. Nu trebuie să îți faci griji că nu va fi legată pentru că ea va avea consistența dorită de tine dacă o freci cu două sau trei linguri de ulei. În felul acesta nu vei mai avea o cantitate de ulei atât de mare din sosul alb obișnuit.
Coace vinetele și lasă-le la înmuiat, ulterior scoate miezul cu o lingură și toacă bine vinetele. Pune roșia în apă clocotită pentru doar 30 de secunde și curăță pielița. Poți să o tai cuburi și să o adaugi peste vânătă.
Toacă ceapa roșie mărunt și adaugă și leguma aceasta peste amestecul obținut. Omogenizează bine ingredientele și ornează la final cu capere. Servește salata pe pâine proaspătă prăjită. Cu siguranță datorită caperelor nu o să mai simți nevoia de maioneză, mai cu seamă că se va lega cu ajutorul uleiului de măsline.
Bucătarii profesioniști mai adaugă în ea ierburi de orice fel precum: oregano, pătrunjel proaspăt, busuioc sau puțin mărar. Este recomandat să guști constant din preparat ca să poți să îi potrivești aromele și să adaugi cu grijă condimentele.