Rețeta de salată de vinete rară pe care românii au uitat să o mai facă. Ce ingredient o înnobilează

Rețeta de salată de vinete rară pe care românii au uitat să o mai facă. Ce ingredient o înnobilează
Ce rețetă de salată de vinete trebuie neapărat să încerci

Salata de vinete este iubită de foarte mulți români, fie că vorbim despre varianta cu maioneză sau despre rețeta de post. Totuși, există o rețetă de care oamenii au uitat, chiar dacă este absolut delicioasă. Un ingredient secret o să te facă să te lingi pe degete!

Ce ingredient trebuie să folosești atunci când faci salată de vinete

Salata de vinete este iubită de toată lumea! Mulți români abia așteaptă să prepare varianta cu maioneză, pe care să o servească alături de pâine proaspătă, brânzeturi și alte bunătăți românești. Între timp, alții vor să se bucure de rețeta simplă, cu roșii tăiate cubulețe și ceapă.

Acest preparat poate să fie mâncat în orice sezon, mai ales pentru că românii nu se mai satură de gustul absolut delicios! Între timp, câteva persoane au început să își facă propria rețetă de salată de vinete, însă puțini își mai amintesc că există un ingredient secret care o să îi dea pe spate pe toți.

Rețetă secretă de salată de vinete. Tot ce trebuie să știi

O rețetă secretă de salată de vinete a fost scoasă la lumină. Nu mulți își amintesc de ingredientul care poate să schimbe pentru totdeauna modul în care este pregătit acest preparat. Cei dragi o să se lingă pe degete și o să mai ceară o porție, așa că toată lumea o să fie fericită!

O să ai nevoie de o vânătă potrivită, 50 de grame de nuci, ulei de măsline extravirgin, o jumătate de ceapă albă mică, sare de hymalaia, pătrunjel, piper după gust și 2 căței de usturoi. O să te îndrăgostești de această salată de vinete care are nuci în compoziție, ingredientul secret care dă un plus de savoare.

Cea mai bună salată de vinete. Nu o să îți vină să crezi, este delicioasă

Trebuie să începi prin a coace vânăta la cuptorul incins la 180 de grade Celsius timp de 35-40 de minute sau pe plită. Apoi, ea trebuie să fie pusă sub un jet de apă foarte rece, înainte să fie decojită. Toacă pulpa fin, folosind cu cuțit de lemn. Rețeta este extrem de simplă și rapidă!

Vânăta coaptă trebuie să fie amestecată cu uleiul de măsline extravirgin și pătrunjel tocat mărunt. Toacă nucile cu ajutorul cuțitului înainte de a le adăuga în compoziție. Amestecă totul cu usturoiul trecut prin presă și ceapa tocată. Nu uita să pui sare și piper după gust. Salata ta de vinete este gata! Poftă bună!

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI