Pentru că toamna se apropie cu pași rapizi de noi, gospodinele au început, deja, să se gândească la tot felul de rețete delicioase pentru anotimpul ce va veni. Dacă vrei să savurezi o salată bună și răcoritoare, internauții îți recomandă să încerci salata de dovlecel.
În timp ce ne bucurăm de ultimele zile ale verii, gospodinele își pregătesc, deja, diverse liste pentru preparate de toamnă. Pe lângă celebra salată de vinete, internauții au găsit un alt preparat care promite să fie la fel de gustos.
Atunci când vrei să prepari ceva bun și rapid, care să semene la consistență cu salata de vinete, gospodinele te sfătuiesc să încerci salata de dovlecel. Ai nevoie doar de câteva ingrediente, pe care sigur le găsești la tine în frigider sau în cămară:
Pentru început, vom curăța și toca mărunt ceapa. Morcovul se rade pe răzătoarea fină. În continuare, vei tăia cubulețe un dovlecel mare, de aproximativ jumătate de kilogram. Pe foc, pune ulei vegetal la încins într-o tigaie. Călești ceapa tocată timp de 2 sau 3 minute.
Mai departe, vei adăuga morcovul ras, pe care-l vei prăji încă două minute. La final, adaugi dovlecelul și lași totul la prăjit timp de încă trei minute.
Este foarte important să ții minte să asezonezi amestecul cu sare si piper negru măcinat, după gust, și să îl amesteci în mod regulat.
După ce ai adăugat condimentele, preparatul se acoperă cu un capac si se fierbe timp de 10 – 15 minute, amestecând din când în când. Mai departe, vei zdrobi doi căței de usturoi, pe care-i vei adăuga în tigaie.
Citește și Alimentele care îți îmbunătățesc vederea. Românii greșesc major când că le ocolesc la magazin
Scoate tigaia de pe aragaz și lasă amestecul să se răcească. La final, luăm mărarul și-l tăiem mărunt. Preparatul finit se pune într-un recipient pentru blender, peste care se adaugă mărarul tocat si se acoperă cu brânza.
Omogenizează totul cu un blender. Asta este tot, poftă bună! Salata de dovlecel se servește rece, cu o felie de pâine, cartofi prăjiți sau orez.