Mai este puțin până la Sfintele Sărbători de Paști și cu siguranță că gospodinele își pregătesc de pe acum lista de cumpărături. Chef Florin Dumitrescu vine în ajutorul gosodinelor cu o rețetă proprie de salată de boeuf, numai bună să o introduci printre preparatele de Paști.
– 4 ouă
– 300g de pulpă de vită fiartă
– 300 g de cartofi fierți
– 150 g de morcovi fierți
– 80 g de mazăre fiartă
– 80 g de gogoșari murați
– 80 g de castraveți murați
– 400 ml de ulei de floarea soarelui
– 2 linguri de muștar
– 1 lămâie
Ca și mod de preparare, se ia o oală cu apă sărată și se pune pulpa cu vită întreagă la fiert. După ce carnea este fiartă, se adaugă și legumele întregi. Dacă ai pus prima dată legumele la fiert, poți să adaugi mai apoi carnea. După ce legumele sunt fierte, se lasă la răcit și se taie în cuburi de aceeași dimensiune. Se pregătește apoi maioneza din două ouă, care se lasă apoi la rece până se finalizează rețeta. Și carnea se taie cubulețe, însă atenție că trebuie la aceeași dimensiune cu legumele.
Așadar, unul dintre trucurile lui Florin Dumitrescu pentru rețeta asta de salata de boeuf constă în aceea că fiecare legumă se amestecă separat cu maioneza, în care s-au pus mai apoi și murăturile, pentru o savoare acrișoară. Florin Dumitrescu mai dă un sfat important: legumele și carnea trebuie să fie reci atunci când se amestecă cu maioneza. Altminteri, compoziția se va înmuia și se va strica. Mai mult decât atât, ingredientele trebuie să fie fierte în apă sărată și combinate cu apă rece.
Florin Dumitrescu este unul dintre cei mai cunoscuți chefi din România. El este jurat la emisiunea Chefi la Cuțite, emisiune difuzată la postul de televiziune Antena 1, alături de colegii săi, Cătălin Scărlătescu și Sorin Bontea. Florin Dumitrescu este căsătorit cu Cristina și are două fetițe. Acesta are o viață de familie extrem de frumoasă, așa cum transpare și din postările sale pe rețelele de socilizare.
„Începutul relației noastre a fost unul foarte interesant, ne-am mutat împreuna la cateva zile dupa ce am devenit oficial un cuplu. Dar, în același timp, ne ascundeam de ochii lumii”, a marturisit Florin Dumitrescu pentru viva.ro.
„Proprietarii (n.red. restaurantului în care lucra) erau prieteni cu ea și nu stiam ce parere și-ar fi facut dacă ne afisam impreuna”, a dezvaluit Dumitrescu.