Salariul pe care Simona Halep îl plătește noului antrenor. Nici nu se compară cu Darren Cahill

Salariul pe care Simona Halep îl plătește noului antrenor. Nici nu se compară cu Darren Cahill
Simona Halep l-a plătit „regește” pe antrenorul australian Darren Cahill, în cei 6 ani de colaborare

Salariul pe care Simona Halep îl plătește noului antrenor. Fostul lider mondial a câștigat, doar din tenis, aproape 38 de milioane de dolari. Dar cheltuielile în tenisul profesionist sunt pe măsură. Inclusiv cele ce sunt legate de antrenori și staff-ul tehnic. În toamnă, Simona Halep a anunțat despărțirea de australianul Darren Cahill, care o antrenase în ultimii 6 ani. Locul acestuia a fost luat de fostul jucător de tenis, Adrian Marcu.

Salariul pe care Simona Halep îl plătește noului antrenor

Salariul pe care Simona Halep îl plătește noului antrenor Fostul lider mondial a câștigat aproape 38 de milioane de dolari, doar din tenis, în toată cariera sa. Românca se află pe locul 3 în clasamentul „all-time” al celor mai mari câștiguri obținute de jucătoarele de tenis.

Simona Halep (30 de ani) s-a despărțit, în septembrie, de antrenorul său „de cursă lungă”, australianul Darren Cahill (56 de ani). Alături de acesta, ea a câștigat primul Grand Slam, cel de la Roland Garros, în 2018, și a ajuns numărul 1 mondial. Ea a anunțat acest lucru printr-un mesaj postat pe rețelele de socializare.

„După șase ani minunați în care am lucrat împreună, Darren și eu am decis că este timpul să punem capăt colaborării noastre. Îți mulțumesc, D, pentru tot, pentru că m-ai făcut o jucătoare de tenis mai bună și o persoană mai bună”, a fost mesajul emoționant publicat de Simona Halep pe rețelele de socializare.

Nici nu se compară cu Darren Cahill

Simona Halep a dezvăluit, câteva zile mai târziu, numele noului său antrenor, în persoana fostului jucător, Adrian Marcu (60 de ani). Acesta o însoțește pe campioana noastră mai ales la turneele din străinătate, la fel cum făcea și Cahill. Celălalt antrenor din staff-ul soției lui Toni Iuruc este Daniel Dobre (52 de ani).

Acesta i-a fost alături la victoria de la Wimbledon, în 2019, când Darren Cahill și-a luat aproape un an de pauză de la pregătirea Simonei. Din echipa locului 20 WTA mai face parte și preparatorul fizic Teo Cercel, întors recent din staff-ul Soranei Cîrstea.

Simona Halep îl plătea pe australianul Cahill, conform presei, cu aproximativ 1 milion de dolari pe an. Renumele și reputația australianului au făcut, însă, „casă bună” cu performanțele obținute de Halep în perioada colaborării lor. Pe de altă parte, conform ProSport, Simona Halep îi oferă mult mai puțini bani lui Adrian Marcu.

Potrivit publicației citate, antrenorul român ar fi plătit cu 4-5.000 de dolari pe săptămână.

„Pentru că Halep mai are un antrenor în staff, pe Daniel Dobre, contractele au fost întocmite în funcție de numărul de săptămâni în care românca este însoțită de fiecare dintre cei doi”, scrie aceeași sursă.

În mod normal, Simona Halep va participa la aproximativ 20 de turnee în 2022. Aceasta ar însemna un salariu de aproape 100.000 de dolari pe sezon pentru Adrian Marcu. De 10 ori mai puțin decât primea Darren Cahill. Simona Halep va debuta în noul sezon cu ocazia turneului Melbourne Summer Set, de categorie WTA 250, programat în perioada 4-9 ianuarie.

După aceea, va fi prezentă la Sydney, la Sydney Tennis Classic, turneu WTA 500, în perioada 10-15 ianuarie. Ambele competiții vor pregăti participarea la Australian Open, primul Grand Slam al anului. Acesta se va desfășura la Melbourne, în perioada 17-30 ianuarie.