Salariul pe care îl primește un controlor STB la final de 2022. Suma este neașteptată

Salariul pe care îl primește un controlor STB la final de 2022. Suma este neașteptată
Societatea de Transport București (STB) și noile tehnologii

Toată lumea îi știe, îi vede în mijloacele de transport din București. Vorbim de controlorii STB care sunt în fiecare zi pe toate traseele mijloacelor de transport în comun. Mulți își închipuie că meseria este una ușoară și că pentru munca prestată un controlor STB încasează bani frumoși. Din păcate, când vine vorba de salariul pe care îl primește un controlor STB la final de 2022, vă putem spune că suma este neașteptată.

Societatea de Transport București și noile tehnologii

Societatea de Transport București (STB) asigură transportul în comun în Capitală și în zona înconjurătoare. Aceasta operează o gamă de servicii de tramvai, autobuz și troleibuz. Conform datelor instituției, sunt aproximativ 2.000 de vehicule în total, din mai multe depouri și terminale.

Odată cu programele de înoire a parcului auto, STB a început să implementeze și soluții tehnologice noi. Pe de altă parte, la nivel structural, compania are în 2022, aproximativ 11.000 de angajați, care trebuiesc cotrolați la rândul lor. Pentru a gestiona timpul, prezența și identificarea pentru un personal de aproximativ 11.000 de persoane, au căutat o soluție tehnologică inovatoare și ușor de utilizat.

Așa că, STB a găsit o soluție ușor de implementat în mai multe locații STB. Conform reprezentanților, este vorba de cititoarele de credențiale care au fost amplasate în toate punctele convenabile de pontaj ale personalului.

„Cel mai dificil a fost să găsim o soluție software și hardware fiabilă, integrată, care să poată monitoriza prezența și pontajul pentru 11.000 de angajați din mai multe locații”, explică Dan Horhoianu de la STB.

Printre ce 11.000 de angajați se află și deja binecunoscuții controlori STB, care au menirea de a controla valabilitatea și existența tichetelor de călătorie și a abonamentelor în toate mijloacele de transport STB.

Deși, aparent, este o meserie care nu necesită prea mult efort, lucrurile nu stau chiar așa. Sunt în traseu de dimineață, de la prima oră, și până seara. Dar nu sunt întotdeauna până la ultima mașină sau troleibuz din traseu.

Care este salariul pe care îl primește un controlor STB la final de 2022

Așa cum spuneam, aparent este o meserie ușoară, iar mulți cred că un controlor STB are și un salariu măricel pentru ceea ce face. Dar, în realitate, salariul pe care îl primește un controlor STB la final de 2022 este mult mai mic decât preconcepția generală din societatea românească.

Salariile sunt diferențiate de anii de expertiză pe care-i are un controlor STB. Dar, cu toate astea, suma de bază este de 3.315 lei. La acești bani se adaugă bonusuri de performanță și tichetele de masă, în valoare de 400 de lei.

Dacă facem un calcul, excluzând bonusuri de performanță, un controlor STB are pe ștat 3.715 lei, cu tot cu bonurile de masă. Dacă stăm să ne gândim la câte ore petrec pe trasee, banii nu par a fi suficienți. Dacă ținem cont și de prețuri, nu prea le ajunge să-și plătească facturile și datoriile către stat.

Așadar, acum că ați aflat care este salariul pe care îl primește un controlor STB la final de 2022, poate data viitoare îi veți privi cu alți ochi.

Urmăriți Playtech.ro și pe