Ultima oră! Greva STB, suspendată de Tribunalul București. Ce se va întâmpla acum

Ultima oră! Greva STB, suspendată de Tribunalul București. Ce se va întâmpla acum
Autobuze STB, aflate în depou

Momente de groază în Capitală, după ce angajații STB au intrat în grevă spontană, creând un adevărat haos  Din păcate, mulți bucureșteni care depindeau de transportul public în comun au rămas în stradă, fără posibilitatea de a se deplasa. În urma acțiunii ilegale a angajaților STB, conducerea a transmis un comunicat prin care le cere scuze bucureștenilor pentru situația creată.

Update, ora 17:13: În această după amiază, Tribunalul București a decis suspendarea grevei angajaților Societății de Transport București (STB) și reluarea imediată a activității. Hotărârea instanței este executorie. De precizat este că acțiunea în instanță a fost introdusă de către conducerea STB, care a reclamat că greva este ilegală, întrucât nu au fost parcurși pașii procedurali.

La Tribunalul București se mai judecă și o altă solicitare depusă tot de STB, prin care se cere constatarea nelegalității grevei. Dosarul va ajunge pe masa magistraților vineri, la ora 12.00.

La ora 16:00 însă protestul angajaților STB început în această dimineață nu se încheiase. Potrivit jurnalistului Vitalie Cojocari, se pare că sindicaliștii spun că ar fi la latitudinea șoferilor să pună în aplicare decizia judecătorilor de a încheia protestul. La momentul actual, situația ar fi încă incertă.

„Apar informații contradictorii din partea sindicaliștilor. Aceștia spun că de fapt este la latitudinea șoferilor să pună în aplicare decizia judecătorilor de a încheia protestul.
Așa că informația care era clară cu 15 minute în urmă, că Greva neoficială s-a încheiat, devine din nou neclară.
Cei care se pregăteau să iasă pe traseu, nu se mai pregătesc. Mai mult, am informații că unii angajați au plecat deja acasă. În aceste condiții este posibil ca pe unele trasee să vedeți mașini, pe altele să nu fie. Ori pur și simplu să fi amânat încheierea protestului pe mâine. Lucrurile s-au complicat”, a scris jurnalistul pe pagina de facebook.

Angajații STB, nemulțumiți de salarii și de condițiile de lucru

Traficul din București este blocat la această oră, iar mulți cetățeni blocați în stațiile STB încearcă să găsească soluții alternative pentru a ajunge acolo unde au nevoie. Din păcate, în această dimineață, angajații STB au decis să protesteze din cazua salariilor mici și a lipsei de siguranță la locul de muncă. Potrivit primelor informații, niciun angajat STB de la depourile Bujoreni, Bucureștii Noi și Berceni nu a ieșit pe traseu, în această dimineață.

În urma haosului provocat, conducerea STB a transmis un comunicat prin care informează cetățenii cu privire la situația actuală, cerându-le scuze și în același timp, dând asigurări cu privire la reluarea cât mai rapidă a programului normal de lucru.

“Ca urmare a protestului ilegal al unor salariați din cadrul STB SA la îndemnul reprezentanților Sindicatului Reprezentativ, călătorii din zona metropolitană se găsesc în imposibilitatea de a utiliza pe durata grevei titlurile de călătorie achiziționate, mai multe vehicule din parcul STB SA fiind blocate în depouri și autobaze.

Menționăm faptul că întreruperea lucrului este o acțiune ilegală și nu se vor plăti orele nelucrate salariaților implicați. De asemenea, STB SA se va adresa instanței pentru a declara greva ilegală și pentru recuperarea prejudiciului.

Pentru a asigura continuitatea serviciului public de transport, făra a afecta călătorii în deplasările lor, STB SA a transmis o solicitare către TPBI, pentru ca în conformitate cu

Contractul de delegare, să dispună, în măsura posibilităților, înlocuirea vehiculelor STB SA care nu sunt prezente pe linii conform programării, cu altele disponibile la ceilalți operatori de transport din zona metropolitană.

Pe această cale, ne cerem scuze pentru inconveniențele create și asigurăm bucureștenii că STB SA depune toate eforturile legale pentru a relua activitatea conform graficului de transport.”

Cele 15 locatii în case se desfășoară proteste la această oră:

1. Depoul Bujoreni
(Bulevardul Timișoara nr.62)
– aproximativ 120 de angajați,

2. Autobaza și depoul Giurgiului
str. Actiunii nr. 52-54, sector 4
– aproximativ 60 persoane, fără activitate

3. Autobaza Militari
bd. Preciziei nr. 2-4, sector 6
– aproximativ 50 persoan

4. Autobaza Obregia
bd. Alexandru Obregia nr. 2-10, sector 4
– aproximativ 25 persoan

5. Depoul si autobaza Titan
Bd. Theodor Pallady, nr. 64, sector 3
Depou
– aproximativ 80 persoane
Autobaza
-aproximativ 150 persoane

6. Depou Alexandriei
Sos. Alexandriei nr. 150-152, sector 5
– Depou tramvaie
-aproximativ 60 persoane, fara activitate
– Depou Autobuze
80 persoane, fără activitate.

7. Autobaza Ferentari
str. Iacob Andrei nr. 30, sector 5
-50 persoane

8. Depou Troleibuze Vatra Luminoasa
str. Tony Bulandra nr. 3-5 sector 2
-aproximativ 100 persoane,

9. Depou Bucureștii Noi
bd. Bucureștii Noi nr. 42, sector 1
-aproximativ 60 persoane, f

10. Depou Colentina
sos. Colentina, nr. 378, sector 2
-aproximativ 40 persoane

11. Autobaza Nordului
str. Capriorului nr 2-4, sector 1
-aproximativ 50 persoane

12. Depoul Dudesti
Calea Dudesti nr 184, sector 3
-aproximativ 40 persoane

13. Depou Victoria
Str. Mexic, nr 1
-aproximativ 25

14. Autobaza Floreasca
Str. Banciulescu Gheorghe nr 5, sector 2
– aproximativ 45 persoane

15. Depoul troleibuze Berceni
str. Emil Racoviță nr 7, sector 4

 

 

 

 

1350 de vehicule STB

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI