Salariul minim ar putea crește în curând: Ce trebuie să știi

Autor: Puiu Alexandru - 07:28, 10 oct. 2018

Eugen Teodorovici a fost în studioul TVR pe parcursul serii de 9 octombrie și a făcut câteva declarații referitoare la salariul minim pe economie.

Mărirea salariului minim pe economie este gestul guvernanților care afectează cea mai mare parte a populației. Din acest motiv, promisiunea lui Eugen Teodorovici de aseară, 9 octombrie, este una foarte importantă.

Dacă situația din piață evoluează conform estimărilor, salariul minim pe economie ar putea fi majorat până la valoarea de 2050 lei, înainte de finele acestui an. ”Sunt șanse”, a afirmat Teodorovici într-o intervenție TV, înainte de 1 ianuarie 2019.

Aparent, există deja un studiu de fezabilitate a acestei propuneri la Ministerul de Finanțe, conform spuselor ministrului. Deși o astfel de propunere trebuie să fie însoțită de un calcul referitor la efortul bugetar necesar pentru majorare, Teodorovici nu a putut înainta estimări pe marginea acestui subiect.

Trecând peste detaliile de fond,  Ministrul finanțelor a susținut că va avea o evaluare privind impactul majorării salariului minim în noiembrie, după ce se va face a doua rectificare bugetară. „După rectificarea din noiembrie, vedem, dacă va crește salariul minim pe economie”, a detaliat Teodorovici.

La ora actuală, salariul minim este de 1900 lei la nivelul României. Valoarea respectivă a fost stabilită la începutul acestui an și a reprezentat o creștere semnificativă de la pragul anterior de 1450 lei.

„La finanțe, ești obligat să faci analize. Când este vorba de venitul românilor, trebuie să vezi de unde poți crește”, a adăugat Teodorovici.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI