Salariu minim de 750 de euro. Românii care vor beneficia de această măsură. Este vorba despre o țară din UE

Salariu minim de 750 de euro. Românii care vor beneficia de această măsură. Este vorba despre o țară din UE

Impresionant, dar există o țară în UE care ar urma, în viitorul apropiat, să majoreze salariul minim, astfel încât să ajungă la 750 de euro. Premierul statului a confirmat.

Salariu minim de 750 de euro

O țară din UE și-a anunțat intențiile de a majora salariul minim cu 25%, până în 2023. Premierul statului a promis, sâmbătă, la ceremonia de învestire a guvernului, că acest lucru se va întâmpla fără dar și poate. De asemenea, prim-ministrul a menționat că se va reduce și datoria publică sub 100% din PIB.

Este vorba de Portugalia, țară în care preferă din ce în ce mai mulți români să se mute. „Guvernul îşi prezintă acum obiectivul de a aduce salariul minim la 750 de euro în 2023”, a spus prim-ministrul portughez Antonio Costa, sâmbătă, la ceremonia de învestire a guvernului său minoritar. Oficialul a precizat că această creștere trebuie să o depășească pe cea de aproximativ 20% de legislatura precedentă.

Datoria Portugaliei, așteptată să fie cu puțin peste 119%

„Salariul minim naţional va evolua în fiecare an după discuţii cu partenerii de dialog social, în funcţie de dinamica locurilor de muncă şi de creşterea economică, dar fără a ignora vreodată importanţa socială pe care o are”, a mai spus premierul, transmite Reuters, preluată de Agerpres.

Salariu minim de 750 de euro. Românii care vor beneficia de această măsură. Este vorba despre o țară din UE
Portuglia promite un salariu minim de 750 de euro

În plus, premierul a atras atenția asupra mediului economic global care prezintă provocări pentru creșterea economică, dar a evidențiat că angajamentul executivului de a stimula expansiunea economică ori de a atinge echilibrul bugetar și o mare justiție socială ”nu depinde de ciclurile economice”.

Acum, Parlamentul urmează să ia în dezbatere programul guvernamental, care urmează să fie prezentat săptămâna viitoare. Este așteptată ca datoria Portugaliei să se situeze la finalul anului cu puțin peste 119% din PIB, în scădere comparativ cu 12,5% din 2018 și mult sub nivelul record de aproximativ 131% din anul 2014.