Salariu de 2500 de euro și lucrezi doar 4 ore pe zi. Singura condiție pe care trebuie să o îndeplinești

Salariu de 2500 de euro și lucrezi doar 4 ore pe zi. Singura condiție pe care trebuie să o îndeplinești
Salariu de 2500 de euro in Romania. Muncesti doar 4 ore pe zi

În România, salariile sunt foarte mici, în comparație cu vestul Europei. Nivelul de trai scăzut a determinat multă lume să plece în străinătate, unde se câștigă foarte bine. Însă, surpriză! Poți încasa 2500 de euro pe lună, pentru 3-4 ore lucrate zilnic. Deși pare ireal, oferta de job este cât se poate de adevărată. Singura condiție este să ai carnet de conducere.

Salariu de 2500 de euro și 4 ore lucrate pe zi, oferta unui român

Salariu de 2500 de euro și lucrezi doar 3-4 ore pe zi. Nu este o păcăleală, ci oferta unui antreprenor dispus să dea salarii mari, deoarece nu mai găsește oameni în domeniu. Dacă ai permis auto, atunci te-ai putea angaja imediat pe bani mulți.

Un afacerist din Vâlcea caută șoferi pentru firma sa din Italia. Disperat că nimeni nu se mai oferă să lucreze pe TIR, românul a dat anunţ pe OLX. Florin Lisaru este dispus să dea salarii mari, pentru a nu-și pierde afacerea.

Afaceristul este disperat

Antreprenorul nu găsește șoferi profesioniști pentru camioanele sale, chiar dacă nu se fac transporturi noaptea, iar programul se limitează, în cele mai multe cazuri, la 3, 4 ore pe zi. Doar în ultimele luni, Lisaru a pierdut 80.000 de euro. În anunțul de pe OLX, românul precizează că oferă condiții așa cum prevede legea, salarii și garanții, avantaje suplimentare.

„Nu mai găsesc personal competent. Aș accepta și începători, dar să aibă dorința de a învăța, să fie serioși. Le dăm chiar și banii înainte. Dar sunt din ce în ce mai puțini cei cu care se poate lucra. Unii vin și-mi spun că vor să stea o lună, apoi să plece. E o nebunie totală, o criză care a început acum un an și devine din ce în ce mai presantă. Am căutat la început în Italia, apoi și în România, cu anunț online, pe OLX.

„Camioanele mele se întorc toate seara la garaj. Avem baie, bucătărie, service. Munca nu e multă, câteodată e de condus chiar 3 sau 4 ore pe zi. Noi nu îi punem pe șoferi la curse extenuante. Iar salariile sunt între 2200 și 2800 de euro, așa cum prevede contractul național. Se fac contracte pe timp nedeterminat. Dacă se întâmplă, rareori, să doarmă un șofer pe drum, are asigurată cazarea, 30 de euro pe noapte”, relatează afaceristul din Vâlcea, potrivit Rotalianul.

Are succes în Italia

O afacere de succes se întreține cu multă muncă. Lui Florin Lisaru nu-i rușine să spună că a pornit de jos: „Sunt din 2003 în Italia, mi-am adus aici familia. Din 2008 lucrez în sectorul transporturilor. Am început să cresc, încet încet. Apoi, ne-am diversificat activitățile, avem firma de transport, service pentru camioane, platforme de ajutor stradal. Afacerile au mers bine, inclusiv sau mai ales la începutul pandemiei, în 2020. Șoferi erau, prețul motorinei scăzuse, de muncă era. Apoi au început problemele”.

În momentul de față, antreprenorul are peste 30 de angajați, majoritatea români. La fel ca Florin, și-au adus familiile în Italia, pentru un trai mai bun.