Salariile tuturor bugetarilor vor fi majorate. De când vor primi mai mulţi bani angajaţii de la stat

Salariile tuturor bugetarilor vor fi majorate. De când vor primi mai mulţi bani angajaţii de la stat
Salariile bugetarilor nu vor mai crește.

Nou anunț despre salariile bugetarilor! Salariile bugetarilor nu vor mai fi majorate. Guvernul a retras ordonanța de urgență care urma să le ofere mai mulți bani tuturor angajaților de la stat. Actul normativ prevedea sporuri suplimentare pentru anumite categorii, lucru care a stârnit nemulțumiri în rândul celor care nu primeau acest beneficiu. Consiliul Economic și Social a spus că se făcea astfel discriminare între angajații la stat prin această ordonanță.

Update: proiectul inițial OUG a fost șters. Ministerul Muncii a publicat în transparență decizională noua formă a OUG privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice. Bugetarii care nu au ajuns la salariile prevăzute în grila din 2022 vor primi o pătrime din suma prevăzută în grilă și salariile de plată.

Decizia luată de Guvern: salariile bugetarilor nu mai cresc

Guvernul retrage ordonanța care urma să majoreze salariile tuturor angajaților la stat. Actul normativ prevedea câteva sporuri suplimentare pentru anumite categorii, lucru care a stârnit nemulțumiri în rândul celor care nu primeau beneficiul acesta.

Ordonanța de urgență trebuie să îndeplinească o promisiune făcută de Coaliție în dreptul salariilor majorate pentru toți bugetarii care nu se află în acest moment pe grila din 2022 prevăzută de lege. Mai exact, este vorba despre angajații care nu sunt la nivelul maxim de salariu prevăzut de legea salarizării.

Aceștia urmau să primească o diferență de un sfert din cât le mai lipsea până la nivelul din 2022 al salarizării complete. În același act normativ erau prevăzute și o serie de sporuri suplimentare pentru angajați din ministere și pentru cei care lucrau cu fonduri europene.

În contextul acesta, oamenii care nu dispuneau de astfel de sporuri în prevederile din ordonanță au cerut și ei beneficii similare, dar nu s-au găsit bani în buget. Consiliul Economic și Social a spus că în felul acesta va fi prezentă o discriminare între angajații de la stat prin această ordonanță.

Între timp, liderii Coaliției au fost deranjați de disputa dintre bugetari cu beneficii și cei fără, astfel că au decis să retragă ordonanța pentru moment pentru a o modifica.

,,S-a făcut o analiză a tuturor bugetelor, s-a discutat cu aproximativ toţi ordonatorii de credite”

Promisiunea trebuia să se fi îndeplinit deja de la 1 iulie, dar procedura a fost întârziată pentru că aleșii au decis să includă și parlamentarii în timpul votului, astfel că legea a fost atacată la Curtea Constituțională, acolo unde este blocată și în momentul de față.

„S-a făcut o analiză a tuturor bugetelor, s-a discutat cu aproximativ toţi ordonatorii de credite, în special cu ministerele. Aceste majorări salariale se vor acorda cu încadrarea în cheltuielile de personal aprobate prin legea bugetului pe fiecare ordonator principal de credite. Nu se vor acorda la rectificarea bugetară sume suplimentare”, a declarat Marius Budăi.

Urmăriți Playtech.ro și pe