27 iul. 2023 | 18:12

Salarii de 1.500 de euro în România, fără facultate. Sunt sute de locuri disponibile

Social
Salarii de 1.500 de euro în România, fără facultate. Sunt sute de locuri disponibile
Este o meserie plină de farmec

Într-o lume în care, din păcate, primează câți bani faci, iată că mai sunt meserii la care nu ai nevoie de studii universitare. Sunt meserii unde poți câștiga salarii de 1.500 de euro în România, fără facultate. Și dacă ne uităm bine în piață, sunt sute de locuri disponibile. Așadar, citește mai departe dacă ești interesat. Vezi pentru ce meserie se oferă salarii de 1.500 de euro în România, fără facultate.

Viața unui însoțitor de bord pare plină de farmec

Însoțitorii de bord sunt membri importanți ai echipajului de cabină al unui avion care asistă clienții în timpul călătoriei. Acești angajați ai liniilor ariene lucrează pentru a menține călătoriile cu avionul în condiții de siguranță și confort pentru toți pasagerii.

Dacă te gândești să devii însoțitor de bord, ai putea fi interesat să afli despre avantajele pe care le oferă această carieră.

Poți să: Câștigi și 15.000 de lei pe lună fără BAC dacă faci asta. Meseriile din care te umpli de bani fără Bacalaureat în România

În primul rând trebuie să-ți spunem că este una din meseriile bine plătite, iar companiile aeriene oferă salarii de 1.500 de euro în România, și fără a avea studii universitare.

Tot ce îți trebuie este diploma de BAC, dorința de a învăța repede, să fi om de echipă și să reziști la stres.

Companiile aeriene oferă salarii de 1.500 de euro în România

Viața unui însoțitor de bord pare plină de farmec. Aceștia pot călători cu avionul în jurul lumii, câștigă bani pentru călătorii și au niște uniforme foarte frumoase. Cu toate acestea, slujba vine cu o mulțime de dezavantaje, inclusiv orele lungi, timpul petrecut departe de familie și confruntarea cu pasageri dificili în mod regulat.

Așa că, înainte de a sări să accepți ofertel companiilor și salarii de 1.500 de euro, ar fi cazul să vezi ce responsabilități, avantaje și dezavantaje implică această meserie. Dacă te întrebi dacă a fi însoțitor de bord este o meserie bună, totul depinde de ceea ce îți dorești de la slujba ta.

Vezi și: Mărturisirile unei angajate Wizzair din Iași despre ce se află în culisele meseriei de stewardesă: ”Nu știu cât este de înțeles conceptul de însoțitor de zbor”

Dacă îți dorești un loc de muncă cu beneficii de călătorie, emoții și un program netradițional, atunci merită. Însoțitorii de zbor câștigă, de asemenea, salarii și beneficii decente. Cu toate acestea, pentru persoanele care doresc să petreacă timp cu familiile lor și un program de lucru mai stabil, nu merită. Iată câteva criterii care te pot ajuta să decidzi dacă merită sau nu să te angajezi ca însoțitor de bord.

O mulțime de oportunități de a călători

Dacă dorești să vezi lumea fără să cheltui o avere, să fi însoțitor de bord este una dintre cele mai bune modalități de a face acest lucru. Însoțitorii de bord sunt literalmente plătiți să călătorească. Deși cea mai mare parte a timpului este petrecut în aer, însoțitorii de bord au ocazia să exploreze destinațiile în timpul perioadelor de întrerupere obligatorii dintre zboruri, care durează între 24 și 72 de ore.

În timpul escalelor, companiile aeriene plătesc hoteluri frumoase pentru ca însoțitorii de bord să se poată odihni și recupera înainte de a lucra la zborul de întoarcere acasă. În cazul escalelor internaționale, hotelul se află de obicei în centrul orașului și este bine conectat pentru a facilita explorarea.

Salarii de 1.500 de euro în România, fără facultate. Sunt sute de locuri disponibile

Este o meserie plină de farmec și cu salarii pe măsură

Fiind însoțitor de bord, este, de asemenea, mai ușor să călătorești atunci când nu ești la serviciu. Însoțitorii de bord primesc zboruri gratuite pe compania lor aeriană atât pentru ei, cât și pentru familiile lor.

În cazul în care compania aeriană pentru care lucrează un însoțitor de bord nu zboară spre o anumită destinație, alte companii aeriene vor face reduceri la bilete. Nu numai că poți zbura pentru muncă, dar vacanțele ca însoțitor de bord sunt, de asemenea, mult mai ieftine.

Un însoțitor de bord nu are un program fix

Însoțitorii de bord nu au un program ca toți ceilalți. Deși lucrează adesea mai multe ore, programul vine și cu un anumit grad de flexibilitate, în special pentru însoțitorii de bord cu vechime.

De exemplu, faptul că lucrează pe zboruri pe distanțe lungi le permite însoțitorilor de bord să călătorească și să aibă escale obligatorii în destinații exotice și să câștige timp liber obligatoriu după fiecare zbor pentru a petrece timp cu familia.

Vezi și: Semnele secrete pe care le fac însoțitorii de zbor și tu nu știai. Ce comunică între ei, fără să-ți dai seama

Deși zilele Pan Am și ale altor zboruri de lux au apus, există încă un anumit farmec în jurul carierei de însoțitor de bord. Mulți oameni se bucură de respectul, autoritatea, mondenitatea și chiar de uniformele elegante care însoțesc această meserie. Dar, la fel ca în cazul oricărui alt loc de muncă, există și dezavantaje în a fi însoțitor de bord.

Petreceți mult timp departe de cei dragi

Unul dintre cele mai mari dezavantaje ale acestei meserii este că, chiar și cu programe flexibile, însoțitorii de bord lucrează multe ore și petrec mult timp departe de cei dragi.

Deoarece sărbătorile sunt cele mai aglomerate perioade pentru companiile aeriene, mulți membri ai echipajului nu pot obține timp liber în acele zile și trebuie să petreacă zile importante departe de familiile lor.

Vezi și: Câţi bani câştigă, de fapt, un însoţitor de zbor. Salariile de bază de la Tarom, Ryanair sau WizzAir

Petrecerea timpului departe de cei dragi va avea un impact asupra relațiilor voastre. Este greu să menții prieteniile, iar copiii tăi ar putea începe să te resimtă pentru că nu ești prin preajmă. Iar dacă sunteți singur, să întâlniți pe cineva și să începeți o relație este greu.

Zborurile frecvente, deplasările lungi și stresul unei slujbe își pun amprenta asupra însoțitorilor de bord. Mulți raportează probleme de oboseală, creștere în greutate și alte probleme cronice de sănătate. Călătoriile frecvente, decalajul orar și dependența de mâncarea din avion și din aeroporturi fac dificilă menținerea unor obiceiuri sănătoase.

Concluzie

Multe dintre avantajele din cariera de însoțitor de bord se îmbunătățesc odată cu vechimea și experiența. Cu toate acestea, asta înseamnă că primii câțiva ani de lucru ca însoțitor de bord sunt foarte dificili.

Dar, dacă ești adeptul aventurilor și vrei să încerci altceva, având în vedere și oferta companiilor care acordă salarii de 1.500 de euro, cel puțin în România, atunci poți încerca. Cine știe, poate în cele din urmă vei deveni însoțitorul debord perfect. Baftă!

Parteneri
Ce trebuie să ai în buzunar de Ignat pentru a-ti merge bine
Redactia.ro
„Chiar n-ar fi trebuit să port asta”. Motivul pentru care Kate Middleton regretă ținuta aleasă de Crăciun, în 2019. FOTO
Click.ro
Reacția lui Klaus Iohannis după retragerea PSD de la masa negocierilor. "Nu este momentul unor certuri mărunte"
Digi24
Imagini cu Mihaela Prigoană! Văduva afaceristului este cu mult mai tânără decât el FOTO
Vocea.biz
Cât costă pantofii de lux pe care îi poartă Marcel Ciolacu. Au garanție pe viață!! 'Am două perechi... Ai lui Grindeanu sunt identici. Nu port alți pantofi'
Unica.ro
Plante toxice de Crăciun. Evită-le dacă ai câini sau pisici!
EVZ.ro
Un bărbat și-a ucis soția în luna de miere. Înainte să comită crima, spunea despre femeie că este „totul” pentru el
Spynews
Limită la numerar. Anunț pentru cei care retrag cash de la ATM. Câți bani poți scoate de la bancomat
Capital.ro
Pentru el s-a transformat Maria Popovici? A fost surprinsă la ceas de seară cu un bărbat elegant și galant. Divorțul de Mincu a schimbat-o radical. 20 de imagini în care nu o mai recunoști
Avantaje
OFICIAL! CREȘTERE MAJORĂ a PENSIILOR! La cât a ajuns PENSIA
Mediaflux
Ion Șaulescu de la Mireasa, sezonul 4, adevărul despre separarea de Raluca, după trei ani de relație: „Nu sarcina a fost motivul”. Ce s-a întâmplat între foștii concurenți
Spynews.ro
Două alimente consumate zilnic de români s-au dovedit a fi cancerigene
Realitatea.net
Doi concurenți au ajuns la eliminare, la Chefi la cuțite. Cine a fost salvat cu amuleta și cine a ieșit
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro