Sacrificiul unui bătrân de 81 de ani din Gorj. Gestul lui a salvat o viață, dar a luat-o pe a lui

Sacrificiul unui bătrân de 81 de ani din Gorj. Gestul lui a salvat o viață, dar a luat-o pe a lui
Sacrificiul unui bătrân de 81 de ani din Gorj

Tragedie în Gorj, după ce o mamă și fiul ei au murit înecați în râul Motru. Un vecin, în vârstă de 81 de ani, a încercat să-i salveze. Din păcate, bărbatul nu a mai reușit să iasă din apă. Înainte să moară, a reușit să salveze un copil de 6 ani.

Un bărbat și-a dat viața pentru a salva un copil din râu

Femeia a mers cu cei doi copii ai săi la scăldat. În timp ce mama îi supraveghea de pe mal, cei mici au intrat în apă la scăldat. La un moment dat, aceasta a văzut că cei doi nu mai ies la suprafață și a sărit în apă să-i salveze, însă nu înainte de a cere ajutor.

Strigătele de ajutor au fost auzite de un localnic din apropriere care își uda grădina. Omul a sărit repede și el în apă pentru a salva copiii. L-a scos la suprafață pe cel mic de 6 ani. Apoi a sărit și după ceilalți, însă de data aceasta nu a mai reușit.

Echipajele de salvare venite i-au aplicat copilului manevre de resuscitare, însă fără rezultate. Mai târziu i-au găsit pe mamă și pe bătrân, fără viață. Râul este frecventat des de către locuitori pentru scăldat, în special în zilele de caniculă.

„Am ajuns aici, am găsit cele trei persoane, dintre care un bătrân în vârstă de 81 de ani, un copil de 9 ani și o femeie de 30 de ani. Toţi decedaţi., a declarat Vintilescu Vasile”., reprezentant al SAJ Gorj.

Copil de un an, mort după ce s-a înecat cu o bomboană

Un copil de doar un an, din județul Bihor, comuna Derna, a decedat după ce s-a înecat cu o bomboană. Echipajul SMURD ajuns la fața locului a fost luat la bătaie de către părinții copilului. Polițiștii au deschis un dosar penal în acest caz.

Incidentul nefericit a avut loc într-un cartier de rromi din comuna Derna, județul Bihor. Rudele copilului, furioase că bebelușul nu a fost salvat, s-au răzbunat pe echipajul SMURD. Șoferul a fost lovit în zona capului, iar ambulanța a fost distrusă.

“În data de 24 iulie, în jurul orei 20:45, în dispecerat a fost primit un apel prin 112, cu privire la un copil de un an care s-a înecat cu o bomboană în comuna Derna. La locul evenimentului a fost mobilizat echipajul de pompieri paramedici din cadrul Detașamentului de pompieri Marghita. La sosirea la adresa indicată, echipajul a fost agresat verbal și fizic iar ambulanța SMURD a fost vandalizată de către persoanele aparținătoare. Conducătorul ambulanței a suferit contuzii în zona capului și în zona abdomenului, iar ceilalți membri ai echipajului au fost agresați doar verbal”, a declarat maiorul ISU Crișana, Camelia Roșca, pentru bihon.ro.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI