Să vezi și să nu crezi. Ce a făcut un ploieștean după ce a găsit un portofel plin cu bani

Să vezi și să nu crezi. Ce a făcut un ploieștean după ce a găsit un portofel plin cu bani
Ce a făcut un ploieștean după ce a găsit un portofel plin cu bani pe stradă

„Ce facem noi, ca cetățeni cinstinți, când găsim pe stradă un portofel cu o sumă de bani în el?” Nu mergem undeva și îi numărăm ca să vedem cât ne-a adus norocul și nici nu ne uităm dacă persoana care l-a pierdut e aproape pentru a nu ne vadă când îl luăm, ci anunțăm imediat Poliția. Exact ca în scena din seria ”Brigada Diverse” a reacționat și un ploieștean după ce a găsit un portmoneu pierdut.

Exemplu de educație civică. Ce a făcut un ploieștean după ce a găsit un portofel plin cu bani

Deși e normalitate, când astfel de gesturi sunt rare, merită să le trecem în revistă. Conform IPJ Prahova, un ploieștean în vârstă de 44 de ani s-a prezentat la sediul Inspectoratului Județean de Poliție Prahova pentru a preda un portofel găsit în zona stației Coreco Ploiești. Oamenii legii au identificat proprietarul la scurt timp. Este vorba despre un bărbat din Plopeni căruia i-a fost restituit accesoriul ce conținea 564 de lei, o copie a unei cărți de identitate și câteva fotografii.

„Gestul ploieșteanului care s-a prezentat la sediul poliţiei pentru a preda un portofel găsit este unul ce scoate în evidență spiritul civic şi responsabilitatea. Totodată, amintim că, din punct de vedere legal, însuşirea unui bun găsit sau ajuns din eroare ori în mod fortuit în posesia altei persoane, care nu îl predă autorităților în termen de 10 zile, constituie infracțiune. Mulțumim cetățenilor care își asumă un rol activ în viața comunității”, a transmis IPJ Prahova.

O fetiță de 9 ani a sunat la 112 pentru a restitui un portofel găsit pe stradă

O fetiță de 9 ani din Bistrița-Năsăud a alertat recent autoritățile pentru a anunța găsirea unui portmoneu pe o bancă dintr-o stație de autobuz. Serviciul de Telecomunicații Speciale a publicat dialogul, lăudând destul micuței.

Discuția dintre copilă și operatorul 112 

-112, ce urgență aveți?
– Bună ziua. Aș dori să îmi faceți legătura cu Poliția deoarece am găsit un portofel al unei doamne. L-am deschis să văd al cui e și nu l-aș lăsa aici să îl fure cineva.
– Așa, foarte bine. Dar unde te afli?
– În stația de autobuz, vizavi de (…).
– Cum te cheamă?
– R.C.E. și am 9 ani.
– Acum ne răspunde Poliția, te rog să nu închizi.
– Bine, mulțumesc mult.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI