Afacere inedită pentru doi studenți români. Cu ultimii bani din portofel au făcut un business care e la mare căutare

Afacere inedită pentru doi studenți români. Cu ultimii bani din portofel au făcut un business care e la mare căutare
Afacere inedită pentru doi studenți români

Un cuplu din Iași au creat o afacere la care mulți nu s-ar fi gândit, chiar în camera de cămin. Dumitrița Sandu și Flavian Bîrliba creează diferite aranjamente din plante. Cu ultimele economii, cei doi au cumpărat bani și pământ. Cine s-ar fi gândit că în doar câteva luni vor avea o afacere de succes?

Afacere ingenioasă

Cei doi iubiți au creat o afacere inedită chiar în camera de cămin, cu ultimele economii. Nu și-au imaginat niciodată că în doar două luni vor avea o afacere profitabilă. Dumitrița Sandu are 21 de ani și este studentă la Facultatea de Design Industrial și Managementul Afacerilor din Iași, în anul al treilea. Iubitul ei, Flavian Bîrliba, este și el student la master în cadrul Facultății de Mecanică din cadrul Universității Tehnice „Gheorghe Asachi” Iași, are doar 23 de ani.

„Pe data de 25 ianuarie 2021, totul a început ca o joacă. Cât am fost student, am fost președintele Ligii Studenților de la Mecanică, iar acum se fac reparații la Facultatea de Chimie din Tudor și am fost sunat să ajut la golirea unei magazii din incinta facultății. Am mers mai mulți voluntari acolo și am găsit undeva, într-un colț, niște vase de chimie prăfuite, care urmau să fie aruncate. Eu le-am luat și le-am dus în cameră, nu m-a lăsat inima să le arunc. Când am ajuns în cameră, iubita mea nu știa ce vreau să fac cu ele, nici eu nu știam. Ne-am uitat o vreme pe internet și de acolo ne-am inspirat să facem aceste decorațiuni cu plante”, a declarat Flavian Bîrliba, inițiatorul „Doctor Cactus Iași”.

Au investit ultimii bani în afacere

În aceeași zi, pe 25 ianuarie, cei doi au mers la un magazin de bricolaj și au cumpărat diferite materiale pentru decorațiuni. Viața celor doi s-a schimbat radical atunci când afacerea a început să prindă aripi. Zilnic, Flavian și Dumitrița muncesc pentru a face față comenzilor. Cei doi iubiți au investit împreună 3.000 de euro, iar după puțin timp, afacerea lor are deja profit. În funcție de cât de complex este aranjamentul, prețul poate varia. De regulă, cel mai mic preț este în jur de 40 de lei, ajungând până la 300 de lei. Din păcate, aranjamentele nu se pot livra prin curier. Lucrările sunt foarte fragile și se pot strica.

„Până în prezent avem peste 250 de comenzi realizate, cele mai multe fiind din Iași. Momentan avem un stoc de material din care mai putem realiza încă 150 de modele. Dintre toate materialele folosite, cele mai scumpe sunt plantele.  Cea mai scumpă piatră decorativă folosită a fost trandafirul deșertului. Sunt împreună cu Dumitrița de doi ani și ea, studiind design, a fost tare încântată de idee încă de la început. Și eu sunt o persoană foarte migăloasă, iar aceste decorațiuni necesită foarte multă atenție și îmi face plăcere să lucrez. Noi îmbinăm utilul cu plăcutul. Numele de „Doctor Cactus” a plecat de la ideea că aceste decorațiuni sunt un tratament pentru suflet”, a spus Flavian Bîrliba.