A început protestul în București. De ce au ieșit oamenii în stradă. Video

Din ce în ce mai mulți oameni vor să protesteze în fața Guvernului, chiar pe timpul stării de alertă, când acest lucru este total interzis. Motivul pentru care oamenii vor să iasă în stradă este chiar pandemia de coronavirus, despre care mulți cred că este o adevărată conspirație mondială, care ascunde de fapt instalarea antenelor pentru rețeaua 5G.

UPDATE, ora 18.40. Aproximativ 300 de oameni sunt în acum în Piața Victoriei. Se protestează împotriva restricțiilor Guvernului referitor la libera circulație. Protestatarii sunt extrem de nervoși. ”Sunteți niște criminali! Voi, Iohannis și Orban! Ați mințit tot poporul!”, e replica disperată a unui ins de 60 de ani. Acesta afirmă că a ieșit și din cauza restricțiilor, dar și din cauză că nu are bani.

Protest "anti-dictatură" în Piața Victoriei

Prima zi din starea de alertă: Protest "anti-dictatură" în Piața Victoriei.

Publicată de Epoch Times Romania pe Vineri, 15 mai 2020

S-au anunțat proteste în București

Teoria conspirației se răspândește printre români mai ceva decât coronavirusul, iar rețelele de socializare s-au umplut de astfel de mesaje. Au apărut chiar și filmulețe care vin să susțină această teorie. Într-unul dintre filmulețe apar mai mulți porumbei care trag de niște fire ale unei antene, iar oamenii spun că este o antenă 5G, iar păsările au sesizat faptul că aceasta le face rău.

Așadar, mii de români au spus că ar participa la un protest împotriva măsurilor luate pe timpul pandemiei, cât și împotriva rețelei 5G. Jandarmeria a urmărit aceste mesaje care incită la proteste și a emis un comunicat de presă în care atrage atenția că adunările de persoane sunt strict interzise.

S-au anunțat proteste în București
S-au anunțat proteste în București

Jandarmeria anunță că adunările de persoane sunt strict interzise

Direcția Generală de Jandarmi a Municipiului București a atras atenția, prin intermediul unui mesaj publicat pe pagina de Facebook a instituției în care a făcut apel la responsabilitate.

„În mediul online au fost anunțate mai multe evenimente prin care cetățenii sunt invitați să participe la manifestații publice. Printre măsurile de prevenire a răspândirii infecțiilor cu SARS-CoV-2 se numără și aceea de interzicere a organizării și desfășurării de mitinguri, demonstrații sau orice alte întruniri în spații deschise.

Pentru sănătatea dumneavoastră și protecția celorlalți cetățeni, vă recomandăm să nu participați și să nu răspundeți la astfel de evenimente”, este anunțul făcut de DGJMB.