Cum va circula metroul din București după 15 mai. ”Noi asta vom încerca”

Cum va circula metroul din București după 15 mai. ”Noi asta vom încerca”
Cum va circula metroul din București după 15 mai. ”Noi asta vom încerca”. Sursa foto: Youtube

Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a anunțat care va fi programul metrourilor din Buurești după data de 15 mai, dată de la care vor intra în vigoare relaxarea restricțiilor impuse de starea de urgență.

Cum va circula metroul din București după 15 mai. ”Noi asta vom încerca”

Lucian Bode, ministrul Transporturilor, a anunțat cum se va circula cu metroul în contextul relaxării restricțiilor de circulație, dar și a evitării răspândirii epidemiei de coronavirus. Astfel, pentru o mai mare siguranță a călătorilo, un important factor în răspândirea coronavirusului, ministrul Transporturilor a anunțat măsurile ce vor fi luate pentru transportul în comun din București.

Mâine, la iniţiativa domnului prim-ministru, vom avea o discuţie clară despre măsurile pe care le vom lua pe fiecare mod de transport în parte, începând cu data de 15 mai. Suntem pregătiţi să luăm măsuri pentru fiecare mod de transport, inclusiv la metrou. Ne-am adresat Ministerului Afacerilor Interne pentru a ne sprijini, pentru că la metrou, mai întâi, trebuie să ne asigurăm că accesul se face în condiţii de siguranţă. În staţii, de asemenea, se păstrează distanţa. Noi venim cu maximum de trenuri posibil în această perioadă, astfel încât timpii de aşteptare să fie între 2-3 minute, respectiv 6-7 minute, în funcţie de staţiile Metrorex„, a declarat joi ministrul Transporturilor.

Lucian Bode, ministrul Transporturilor
Lucian Bode, ministrul Transporturilor. Sursa foto: evz.ro

Ministrul Transporturilor așteaptă măsuri de la CE

De asemenea, ministrul Transporturilor, a declarat că a cerut ajutor Comisiei Europene, de la care așteaptă până pe data de 15 mai un set de recomandări care să ajute la prevenirea răspândirea virusului ucigaș.

Noi am avut săptămâna trecută o reuniune a Consiliului de miniştri de transporturi din Uniunea Europeană. Toate statele membre au solicitat, la unison, o propunere din partea Comisiei Europene, un set de recomandări, astfel încât toate statele membre să le poată aplica unitar. Credem că, până pe data de 15 mai, Comisia Europeană va veni cu un set de recomandări pe care le vor aplica toate statele membre”, a mai spus Lucian Bode.