S-au afișat rezultatele pentru examenul de rezidențiat 2019. Lista completă cu notele aici

S-au afișat rezultatele pentru examenul de rezidențiat 2019. Lista completă cu notele aici
S-au afișat rezultatele pentru examenul de rezidențiat 2019

S-au afișat rezultatele pentru examenul de rezidențiat 2019. Cei 9.000 de absolvenți ai facultăților de Medicină și Farmacie din România care au dorit să obțină un post în spitalele din țara noastră au aflat punctajul de la examen și se pregătesc acum pentru următoarea etapă, cea în care se va face alegerea posturilor/locurilor de candidaţi în funcţie de punctajul obţinut, în perioada 17-19 decembrie 2019.

S-au afișat rezultatele pentru examenul de rezidențiat 2019

Miercuri, 11 decembrie 2019, s-au afișat rezultatele pentru examenul de rezidențiat 2019. Lista completă cu notele poate fi consultată accesând link-ul rezidentiat.ms.ro.

Pentru cei care au susținut examenul de rezidențiat și au obținut punctajul necesar pentru a prinde un post într-un spital din România urmează o nouă etapă, în perioada 17-19 decembrie, când se va face alegerea posturilor/locurilor de candidaţi. Ulterior, între 6 şi 14 ianuarie 2020, viitorii rezidenţi vor semna contractele individuale de muncă cu unităţile sanitare, iar între 14 şi 16 ianuarie se va face repartiţia pe clinici de pregătire. Încadrarea în unitățile medicale ca rezidenți este prevăzută în 1 februarie 2020.

Examenul de rezidențiat 2019 s-a desfășurat în șase centre universitare din țară: București, Cluj-Napoca, Craiova, Iași, Târgu Mureș și Timișoara. Au fost puse la dispoziție 4.710 de locuri şi posturi pe cele trei domenii de pregătire, după cum urmează: 3.960 de locuri şi posturi în domeniul medicină, 398 în medicină dentară și 256 pentru farmacie. Alte 96 de locuri pot fi ocupate în cadrul ministerelor cu rețea sanitară proprie, precum Ministerul Apărării Naționale, Ministerul Justiţiei şi Ministerul Afacerilor Interne.

„Anul acesta nu schimbăm regulile în timpul jocului, dar, în condiţiile în care resursa umană este deficitară, căutăm soluţii ca toţi absolvenţii care reuşesc să treacă pragul de 60 la sută din punctajul maxim pe domeniu, pe ţară, să fie admişi. Urez succes tuturor participanţilor la concurs şi îi asigur de tot suportul noii echipe a Ministerului Sănătăţii”, a precizat ministrul Sănătății, Victor Costache, într-un comunicat de presă.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI