11 dec. 2019 | 11:12

S-au afișat rezultatele pentru examenul de rezidențiat 2019. Lista completă cu notele aici

Știri generale
S-au afișat rezultatele pentru examenul de rezidențiat 2019. Lista completă cu notele aici
S-au afișat rezultatele pentru examenul de rezidențiat 2019

S-au afișat rezultatele pentru examenul de rezidențiat 2019. Cei 9.000 de absolvenți ai facultăților de Medicină și Farmacie din România care au dorit să obțină un post în spitalele din țara noastră au aflat punctajul de la examen și se pregătesc acum pentru următoarea etapă, cea în care se va face alegerea posturilor/locurilor de candidaţi în funcţie de punctajul obţinut, în perioada 17-19 decembrie 2019.

S-au afișat rezultatele pentru examenul de rezidențiat 2019

Miercuri, 11 decembrie 2019, s-au afișat rezultatele pentru examenul de rezidențiat 2019. Lista completă cu notele poate fi consultată accesând link-ul rezidentiat.ms.ro.

Pentru cei care au susținut examenul de rezidențiat și au obținut punctajul necesar pentru a prinde un post într-un spital din România urmează o nouă etapă, în perioada 17-19 decembrie, când se va face alegerea posturilor/locurilor de candidaţi. Ulterior, între 6 şi 14 ianuarie 2020, viitorii rezidenţi vor semna contractele individuale de muncă cu unităţile sanitare, iar între 14 şi 16 ianuarie se va face repartiţia pe clinici de pregătire. Încadrarea în unitățile medicale ca rezidenți este prevăzută în 1 februarie 2020.

Examenul de rezidențiat 2019 s-a desfășurat în șase centre universitare din țară: București, Cluj-Napoca, Craiova, Iași, Târgu Mureș și Timișoara. Au fost puse la dispoziție 4.710 de locuri şi posturi pe cele trei domenii de pregătire, după cum urmează: 3.960 de locuri şi posturi în domeniul medicină, 398 în medicină dentară și 256 pentru farmacie. Alte 96 de locuri pot fi ocupate în cadrul ministerelor cu rețea sanitară proprie, precum Ministerul Apărării Naționale, Ministerul Justiţiei şi Ministerul Afacerilor Interne.

„Anul acesta nu schimbăm regulile în timpul jocului, dar, în condiţiile în care resursa umană este deficitară, căutăm soluţii ca toţi absolvenţii care reuşesc să treacă pragul de 60 la sută din punctajul maxim pe domeniu, pe ţară, să fie admişi. Urez succes tuturor participanţilor la concurs şi îi asigur de tot suportul noii echipe a Ministerului Sănătăţii”, a precizat ministrul Sănătății, Victor Costache, într-un comunicat de presă.

Parteneri
Cum a vrut Ungaria unirea cu România. Dezvăluiri fără precedent
Redactia.ro
Lovitură de teatru! De ce ar fi făcut luptătorul MMA gestul golănesc către fata din ring: ”N-am altă explicație”
Digisport.ro
Ungaria și propunerea surprinzătoare pentru „dușmanul de moarte”, România. De ce nu a fost posibilă unirea cu țara noastră
Click.ro
Pepe o acuză Raluca Pastramă că l-a înșelat în timpul căsniciei. Neașteptat cum a aflat: „Mă striga 'nașule', venea la noi acasă..."
Viva.ro
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea în care trăia ca un rege
Digi24
Misterul morții unei mame și a fiicei ei de 10 ani a fost rezolvat după 24 de ani. Ucigașul a dezvăluit totul de pe patul de moarte
Digi24
Imagini din apartamentul în care locuiesc Mircea Badea și Carmen Brumă. Cum au amenajat / FOTO
Unica.ro
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews
NOILE REGULI pentru șoferi. Au fost adoptate astăzi, 24 APRILIE
Capital.ro
Top 5 alimente care ne otrăvesc organismul și trebuie evitate | Dr. Cezar: ”E favorizantă pentru apariția cancerului”
Antena 3
Vedeta a dezvăluit că a avut o relație incestuoasă timp de zece ani cu tatăl ei, un cântăreț cunoscut: “Tata era altceva”. Acum s-a aflat tot
Avantaje
Cine PIERDE bani din PENSIE imediat. ANUNȚUL ministrul MUNCII
Mediaflux
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro