S-ar vaccina sau nu Simona Gherghe împotriva Covid 19? Răspunsul răspicat al vedetei Antena 1

S-ar vaccina sau nu Simona Gherghe împotriva Covid 19? Răspunsul răspicat al vedetei Antena 1
Ce raspuns a dat Simona Gherghe

În contextul în care se vorbește tot mai mult despre un vaccin anti-coronavirus în țara noastră, jurnalista Paula Rusu a postat o întrebare pe contul de socializare Instagram, iar printre cei care au dat un răspuns a fost și prezentaatoarea de televiziune Simona Gherghe.

S-ar vaccina sau nu Simona Gherghe împotriva Covid 19?

Astfel, Paula Rusu a întrebat pe Instagram: ”V-ați vaccina anti COVID? Desigur, când va fi pus la dispoziția populației. Printre sutele de răspunsuri s-a aflat și cel al Simonei Gherghe, care enunță: ”Clar, Da!”.

De altfel, președintele României, Klaus Iohannis, a anunțat marți că țara noastră va primi peste 10 milioane de vaaccin în prima tranșă, iar primii care vor fi vaccinați vor fi lucrătorii din sănătate, dar și persoanele aflate în situație de risc. Mai mult decât atât, întreaga populație se va putea imuniza la primăvară.

România va primi 10 milioane de doze de vaccin anti-covid

Într-o conferință de presă, preşedintele Klaus Iohannis a spus, că situaţia infectărilor cu SARS-CoV-2 este tot mai îngrijorătoare.

„Populaţia este expusă unui risc major de infectare cu SARS-CoV-2. România se confruntă, la rândul ei, cu cifre îngrijorătoare şi autorităţile se adaptează permanent prin noi măsuri pentru a controla transmiterea virusului. În acest context, ne punem cu toţii mari speranţe în dezvoltarea cât mai curând posibil a unui vaccin anti-COVID-19, vaccin sigur şi eficient iar eforturile făcute la nivel internaţional confirmă dorinţa tuturor de a avea acest vaccin”, a spus Klaus Iohannis.

Conform preşedintelui, România va primi 10 milioane de doze de vaccin anti-COVID-19.

„România este parte a acordurilor încheiate de către Comisia Europeană pentru furnizarea de vaccinuri anti-COVID-19 atunci când acestea vor fi disponibile urmând ca ţării noastre să îi revin o alocare de peste 10 milioane de doze de vaccin. Din cauza cererii extrem de ridicate la nivel mondial şi a capacităţii, totuşi, destul de reduse de producţie, vaccinul va ajunge în ţările europene în mod etapizat. Pentru România, ne aşteptăm ca prima tranşă primită să ajungă sunt cel mai favorabil scenariu în primul trimestru al anului viitor”, a mai spus preşedintele în conferința de presă de marți.

De altfel, în ce privește bilanțul numărului de infectați cu noul coronavirus, România se confruntă cu o situație complicată. Astăzi, 5 noiembrie 2020, au fost raportate 9.714 cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2 (COVID-19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv. Astfel, până astăzi, 5 noiembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 276.802 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI