26 sept. 2024 | 21:51

S-a stins din viață un mare geniu al României. Profesor desăvârșit și apreciat de studenți, de ce a murit Cristian Enăchescu

News
S-a stins din viață un mare geniu al României. Profesor desăvârșit și apreciat de studenți, de ce a murit Cristian Enăchescu
S-a stins din viata un mare geniu al Romaniei

Comunitatea academică din România este în doliu după pierderea unuia dintre cei mai apreciați profesori de la Facultatea de Fizică a Universității ”Alexandru Ioan Cuza” din Iași, prof. univ. dr. habil. Cristian Enăchescu. Recunoscut pentru contribuțiile sale științifice și devotamentul față de studenți, profesorul s-a stins din viață. Află de mai jos care este cauza morţii sale!

O carieră remarcabilă în slujba fizicii

Prof. Cristian Enăchescu a fost o figură marcantă a mediului academic românesc, dedicându-și întreaga viață cercetării și predării în domeniul fizicii.

Cu o carieră îndelungată în cadrul Facultății de Fizică a Universității ”Alexandru Ioan Cuza” din Iași (UAIC), a ocupat funcții de mare responsabilitate, printre care prodecan și decan al facultății.

De asemenea, a fost un membru activ al Senatului Universității, președinte al comisiei de relații internaționale și parteneriate academice și un susținător al dezvoltării cercetării științifice la nivel național.

Cristian Enăchescu a contribuit în mod semnificativ la formarea și educarea generațiilor de studenți, care l-au apreciat pentru rigurozitatea sa profesională, dar și pentru calitățile sale umane.

”A fost un profesor desăvârșit și un model pentru noi toți”, au declarat colegii săi.

Profesorul a jucat un rol esențial și în cadrul Consiliului Național al Cercetării Științifice (CNCS), fiind o autoritate respectată în evaluarea cercetării din România.

O pierdere grea pentru comunitatea academică

Vestea trecerii sale în neființă a fost primită cu profund regret de către colegii și studenții săi. Profesorul Silviu-Octavian Gurlui, coleg și prieten apropiat, a vorbit despre impactul imens pe care Enăchescu l-a avut asupra comunității academice: ”A fost un specialist de marcă, un om echilibrat și apreciat la nivel național.”

Pe pagina oficială de Facebook a Facultății de Fizică, colegii săi au transmis un mesaj emoționant, în care l-au descris drept un ”spirit dedicat valorilor universitare” și un ”reper al fizicii contemporane.” Amintirea sa va rămâne vie în rândul celor care l-au cunoscut, iar contribuțiile sale vor continua să influențeze cercetarea și învățământul de fizică din România.

Citește și Lacrimi și durere în televiziune. A murit starul TV de la Hollywood, Eduardo Xol: „Suntem zdrobiți de tragica pierdere”!

Cauza decesului: o boală incurabilă

Cristian Enăchescu s-a stins din viață din cauza unei boli incurabile, care l-a răpit prea devreme din rândul unei comunități care avea mare nevoie de el.

Potrivit colegilor, deși era conștient de gravitatea bolii, profesorul nu a renunțat niciodată la pasiunea pentru predare și cercetare, demonstrând până în ultima clipă devotamentul său neobosit.

Pierdera sa reprezintă o lovitură grea pentru mediul academic și pentru studenții care i-au apreciat atât lecțiile, cât și omenia.

Citește și Tragedie în timpul concertului. Artistul s-a prăbușit pe scenă și a murit. Metin Arolat avea 52 de ani!

Parteneri
Cum arată de fapt Jennifer Lopez în realitate. Adevărul din spatele imaginilor retușate
Redactia.ro
Dragoș Dolănescu le încaieră pe solistele Maria Ciobanu și Irina Loghin: „Tata spunea că Irina Loghin are cap de regină”. Cum au ratat să se încuscrească?
Click.ro
Ce fac BĂRBAȚII cu ANTONIA la Velea la studio: „Genera BANI”! Nimeni n-a avut CURAJ să spună până azi
Vocea.biz
Scandalul amoros care zguduie campania electorală. SĂRUTUL care aruncă totul în aer / FOTO
Unica.ro
Vești rele de la ANM. Când se schimbă vremea radical
EVZ.ro
O presupusă vrăjitoare, escrocherie de 7.000 de euro. Cum l-a păcălit pe un bărbat pentru bani
Spynews
N-ai voie să înregistrezi cu telefonul. Se consideră infracțiune. Închisoare 2 ani
Capital.ro
De ce relațiile lui Jennifer Lopez nu rezistă. Fostul soț al artistei a făcut declarații controversate: „Am avut inima zdrobită”
Avantaje
Românii care STAU la BLOC riscă AMENZI! REGULA esențială care NU trebuie ÎNCĂLCATĂ
Mediaflux
Doliu în lumea afaceriștilor! S-a stins din viață un celebru om de afaceri. A murit într-un spital din Franța / FOTO 
Spynews.ro
De ce nu existau țărani grași acum 100 de ani. Dieta zilnică a strămoșilor noștri o să te surprindă
Realitatea.net
Cat a ajuns să coste un kilogram de castraveți pentru murat, în piață. Prețul de la tarabe i-a indignat pe clienți
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro