S-a scumpit iar transportul în Grecia. A treia mărire de preț: câți bani vor scoate românii din buzunar

S-a scumpit iar transportul în Grecia. A treia mărire de preț: câți bani vor scoate românii din buzunar
Transportul în Grecia s-a scumpit. Este a treia majorare de prețuri. Ce trebuie să știe turiștii români despre costurile unei vacanțe.

Grecia continuă să ocupe locuri fruntașe în topul destinațiilor de vacanță. În comparație cu alte deplasări, călătoriile în insulele elene pot fi relativ ieftine. Doar dacă știi să-ți gestionezi bine bugetul, fiindcă, altfel, pot presupune și costuri ridicate. Pe cât de accesibilă, pe atât de solicitantă la capitolul organizare, o vacanță trebuie planificată echilibrat. Mai ales în condițiile în care transportul în Grecia s-a scumpit, din nou.

Transportul în Grecia s-a scumpit din nou

Este a treia oară când taxele de transport se majorează în Grecia. Însă se pare că scumpirile nu opresc valul de milioane de turiști. Trebuie, însă, să luați în calcul toate cheltuielile dacă intenționați să mergeți în concediu pe una dintre insulele elene.

Dacă vreți să călătoriți cu feribotul, trebuie să țineți cont de faptul că prețurile la bilete s-au majorat cu 4-8 procente. Din fericire, scumpirile sunt valabile doar pentru anumite itinerarii, cu precădere pentru feriboturile care pleacă din portul Pireu. În continuare veți afla care sunt noile tarife, în urma scumpirilor.

Prețurile la biletele indivuale cu feriboturi convenționale, care se deplasează spre Andros, Tinos și Mykonos, nu au suferit nicio modificare. Costurile în cazul acestora rămân aceleași.

Lista prețurilor la transportul cu feriboturi

Un bilet convențional din portul Rafina costă, la fel ca până acum, 25 de euro.

Contravaloarea unei rute Rafina – Tinos este 35 de euro, în timp ce o deplasare de la Rafina la Mykonos costă 38 de euro.

Iată lista majorărilor de prețuri, potrivit Antena 3! Cât trebuie să plătească un român dacă vrea să se deplaseze cu un feribot în Grecia, din portul Pireu:

  • Pireu – Naxos, cu feribot convențional, creștere de 7,29%, de la 48 euro la 51,50 euro
  • Pireu – Paros, creștere de 7,53%, de la 46,50 euro la 50 de euro
  • Pireu – Mykonos, creștere de 8,25%, de la 48,50 euro la 52,50 euro
  • Pireu – Ikaria, creștere de 7,34%, de la 54,50 euro la 58,50 euro
  • Pireu – Syros, creștere de 7,06%, de la 42,50 la 45,50 euro
  • Pireu – Rodos, creștere de 5,20%, de la 86,50 la 91 euro

Cât te ajunge benzina și motorina pe insulele elene

Multe alte companii așteaptă să vadă evoluția prețurilor la combustibili, înainte de a lua o decizie privind costul biletelor de transport. În aceste circumstanțe, amintim că trecerea spre insulele elene se face, așa cum știți deja, prin Bulgaria. Este recomandat ca, în cazul în care vă deplasați cu autoturismul propriu, să faceți alimentarea la mașină aici.

Iar asta din cauză că, în Bulgaria, un litru de benzină costă 3, 32 leva, echivalentul a 8,39 lei, iar un litru de motorină 3, 40 leva, echivalentul a 8, 59 lei, potrivit unor calcule recente. Pe insule, însă, combustibilii sunt foarte scumpi.

Pe insula Thassos, de exemplu, un plin de benzină costă circa 76 de euro, iar unul de motorină nu mai puțin de 83 de euro.