S-a descoperit cine era bărbatul al cărui picior a găsit într-o pungă legată cu sârmă la Mănăstirea Frumoasa din Iași. Povestea de viață a acestuia este cutremurătoare

S-a descoperit cine era bărbatul al cărui picior a găsit într-o pungă legată cu sârmă la Mănăstirea Frumoasa din Iași. Povestea de viață a acestuia este cutremurătoare
S-a descoperit cine era bărbatul al cărui picior a găsit într-o pungă legată cu sârmă la Mănăstirea Frumoasa din Iași

La începutul lunii iunie, anul acesta, un picior de om a fost găsit îngropat la Mănăstirea Frumoasa din Iași. Autoritățile au fost alertate imediat, iar la mănăstirea s-au adunat polițiștii, care au ridicat piciorul și a fost dus la Institutul de Medicină Legală pentru a fi analizat.

S-a aflat al cui era piciorul îngropat în curtea Mănăstirii Frumoasa

Se pare că rămășițele umane aparțin unu bărbat care este în viață. În momentul de față are 43 de ani, însă a avut o problemă medicală acum 30 de ani, când era doar un copil. Pe atunci, familia a reușit să ia piciorul amputat din spital și l-au îngropat în curtea mănăstirii. Piciorul a fost lăsat într-o pungă cu formol, așa că s-a conservat perfect.

„Piciorul a aparținut unui bărbat și nu este de foarte mult timp amputat. Cel mai probabil, a fost amputat într-o unitate medicală. Trebuie stabilit cum a ieșit din spital, atâta vreme cât părțile amputate sunt incinerate. Se va face un test ADN pentru a se stabili cui a aparținut”, a precizat o sursă din cadrul anchetei.

Punga în care se afla piciorul bărbatului se afla într-un lichid care părea să fie special pentru conservare. Punga a fost găsită de către niște muncitori care lucrau în zonă. Aceștia au spus că au mai găsit oseminte, însă niciodată un picior între în pungă.

Anchetatorii nu au încă o explicație

După ancheta polițiștilor, s-a aflat că piciorul îi aparținea unui bărbat care era în viață. Bărbatul nu a vrut să păstreze piciorul, așa că oamenii legii au încheiat cazul, iar piciorul urmează să fie distrus. Anchetatorii nu știu încă cum a fost scos piciorul din spital și îngropat în curtea mănăstirii.

„Nu avem de unde ști cum a ajuns piciorul acolo. Era cumva într-o soluție care l-a conservat. Este posibil să fie un picior amputat ce a aparținut unei persoane care a dorit să-l îngroape la mănăstire sau poate fi un picior folosit în scop didactic”, a precizat o sursă din cadrul anchetei.

Piciorul a fost găsit pe 8 iunie, îngropat în curtea Mănăstirii Frumoasa din județul Iași. Criminaliștii au ajuns la fața locului și au ridicat punga cu pricina, urmând să se facă anumite expertize.
„Polițiștii Secției 5 au fost sesizați de către o persoană despre faptul că a găsit în curtea unei mănăstiri oseminte posibil umane. În cauză se efectuează verificări pentru stabilirea întregii situații de fapt”, a precizat atunci Anca Vîjiac, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Iași.