S-a dat pe ten cu apa în care a spălat orezul și a fost uimită de rezultate. Ce truc genial și ieftin a descoperit

S-a dat pe ten cu apa în care a spălat orezul și a fost uimită de rezultate. Ce truc genial și ieftin a descoperit
S-a dat pe ten cu apa in care a spalat orezul si a fost uimita de rezultate

Apa în care speli orezul nu ar trebui niciodată aruncată în chiuvetă. Are o sumedenie de beneficii surprinzătoare pentru ten și păr, fiind un truc la îndemâna oricui.

Ce ascunde apa în care speli orezul

Folosită din cele mai vechi timpuri de către femeile nipone, apa de orez este unul dintre cele mai renumite trucuri de frumusețe. Faima sa este datorată de faptul că menține părul lucios și catifelează tenul, dându-i acea nuanță de porțelan. Și unde mai pui că este un truc extrem de ieftin, dar cu rezultate remarcabile.

Apa de orez este un leac natural sănătos, care nu ar trebui să lipsească din ritualul de înfrumusețare al unei femei. Orezul conține numeroase vitamine (B, C și E) și minerale necesare sănătății pielii și nu numai. Aplicată pe față, apa de orez transformă radical tenul. Stimulează epiderma și vasele de sânge, prevenind îmbătrânirea prematură a pielii. Mai mult, aminoacizii și antioxidanții din apa de orez ajută pielea să arate cât mai proaspătă și tânără.

Cum se aplică apa de orez

Înmoaie o dischetă demachiantă din bumbac în apa în care ai fiert orezul și aplică pe față, în fiecare dimineață. Lasă să acționeze câteva minute, apoi masează tenul cu o cremă hidratantă.

Beneficii ale apei de orez

Împiedică apariția petelor pigmentare pe piele

Deoarece are puteri antioxidante, apa de orez hidratează foarte bine pielea și o apără de poluarea din aer. În plus, este de mare ajutor în boli care produc o hiperpigmentare a pielii.

Calmează arsurile solare

O piele arsă va provoca dureri supărătoare. Pentru calmarea lor, aplică apă de orez pe zonele arse de soare. Este necesar ca apa să fie puțin rece. Astfel, va ajuta la calmarea pielii și la refacerea ei rapidă, după expunerea îndelungată la soare, fără protecție solară.

Redă strălucire părului

Un păr lipsit de strălucire și volum este coșmarul multor doamne și domnișoare. Din fericire, există un truc extrem de simplu cu apă de orez. Pentru rezultate vizibile în scurt timp, clătește părul cu apa în care ai fiert orezul. Masează cu mișcări circulare pielea scalpului, pentru a activa circulația sângelui. La final, aplică un balsam natural, fără parabeni. Complexul de vitamina B din orez va hrăni părul, făcându-l mult mai ușor de coafat. Totodată, restul de vitamine și minerale, precum și aminoacizii din apa de orez vor întări firele de păr, care vor deveni mult mai rezistente și vor înceta să mai cadă.

 

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI