S-a aflat cine a amenințat-o cu moartea pe Maia Morgenstern. Un tânăr cu probleme psihice, reținut

S-a aflat cine a amenințat-o cu moartea pe Maia Morgenstern. Un tânăr cu probleme psihice, reținut
S-a aflat cine a amenințat-o cu moartea pe Maia Morgenstern. Un tânăr cu probleme psihice, reținut

Marea actriță Maia Morgenstern a trecut prin momente cumplite, în urmă cu câteva zile. Artista a fost insultată grotesc și amenințată cu moartea. Poliția a descoperit cine este făptașul. Un tânăr cu probleme psihice a fost reținut. Despre cine este vorba.

S-a aflat cine a amenințat-o cu moartea pe Maia Morgenstern

Maia Morgenstern a trecut prin cele mai cumplite momente din ultimele luni, fiind amenințată cu moartea prin email, de cineva care se semna „partidul AUR”. Mesajul a fost trimis către Teatrul Evreiesc. Doamna teatrului românesc a povestit, acum câteva zile, că a asistat la un moment în care cineva a rostit o replică antisemită, în urma unei întâlniri la care au participat directori de teatre și de instituții de cultură.

Actrița din Sacrificiul a fost atacată virtual, insultată și jignită într-un mod barbar de către doi bărbați: un individ din Timiș și un tânăr de 25 de ani din București, despre care se spune că ar avea probleme psihice. Acesta din urmă a fost reținut de procurorii Parchetului Judecătoriei Sectorului 1.

„La data de 27.03.2021, suspectul (n.r – din București) a trimis de pe adresa de email un mesaj cu caracter antisemit care cuprindea amenințări cu moartea și cu alte vătămări la adresa pesoanei vătămate și la adresa angajaților Teatrului Evreiesc de Stat.

În continuarea cercetărilor efectuate în cauza privind mesajele de amenințare adresate doamnei Maia Morgenstern și Teatrului Evreiesc, au fost efectuate investigații pentru identificarea persoanei care a trimis mesajul, în colaborare cu SRI- Brigada Antiteroristă, fiind stabilită posibila adresă electronică IP, utilizată pentru transmiterea mesajelor.

Au fost identificate 2 persoane bănuite, una pe raza județului Timiș, iar alta pe raza municipiului București, în prezent efectuându-se verificări la domiciliile lor, pentru clarificarea situației de fapt”, au anunțat reprezentanții IGPR.

Maia Morgenstern a făcut public mesajul amenințător pe care l-a primit

Actrița a rămas șocată de felul în care i s-a vorbit prin intermediul scrisorii electronice. Maia Morgenstern a făcut public conținutul mailului cu limbaj mai mult decât trivial, spre oroarea fanilor, care au sfătuit-o să depună plângere penală, lucru care s-a și întâmplat.

Dar probleme nu s-au oprit aici pentru marea actriță. Un nou mail a fost trimis pe adresa Teatrului Evreiesc de Stat, cu subiectul “Evreică slinoasă”, de pe adresa fictivă, enolagay@usa.com. Numele destinatarului face referire la teroristul american Enola Gay, cel care a lansat  bombă atomică de la Hiroshima din 6 august, 1945.

„O tu, evreică slinoasă să nu fii supărată că TPI a început proces împotriva altor slinoşi care au omorât şi torturat oameni nevinovaţi. Tu care eşti moartă şi îngropată din punct de vedere artistic. Tu care eşti un zero al cinematografiei Te-ai impus şi ai fost impusă prin evreisme, jidanisme ca decan, ca director de teatru, în cinematografia românească şi mondială. Tu, coruptă nenorocită care ai obţinut fonduri nemeritate în baza evreismelor şi jidanismelor.

Tu, scursură ordinară care nu meriţi să calci pe pământ românesc Ţi-ai câştigat biletul către lagărul corupţilor alături de alte scursuri corupte. O să-ţi ţină de plictiseală politicianul zero Dacian Cioloş, tot o scursură ordinară“, a fost mesajul violent  trimis Teatrului Evreiesc de Stat.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI