S-a aflat cauza morții bărbatului din Gorj care s-a vaccinat. Ce au descoperit medicii, de fapt

S-a aflat cauza morții bărbatului din Gorj care s-a vaccinat. Ce au descoperit medicii, de fapt
Cauza morții bărbatului din Gorj care s-a vaccinat

S-a aflat cauza morții bărbatului din Gorj care s-a vaccinat. Acestuia i-a fost administrat serul curativ produs de AstraZeneca, ser care făcea partea din lotul cu probleme, atât de controversat în aceste zile. El nu suferea de vreo problemă de sănătate și avea un istoric medical curat. A avut sau nu legătură cu vaccinul administrat?

S-a aflat cauza morții bărbatului din Gorj care s-a vaccinat

Bărbatul de 47 de ani din Gorj, care a murit la doar două zile după vaccinare, fusese imunizat cu serul AstraZeneca. Se pare că serul făcea parte din lotul ABV 2856, oprit de la utilizare în Italia, ulterior și în România, în urma raportării a mai multe efecte adverse grave. După efectuarea necropsiei, s-a aflat și care a fost cauza morții bărbatului din Gorj care s-a vaccinat. Potrivit raportului legiștilor, moartea acestuia a survenit în urma unui infarct miocardic. Cu toate că familia sa susține că nu avea niciun fel de problemă medicală.

Imediat după administrarea primei doze de vaccin, în data de 28 februarie, bărbatul a început să acuze stări de rău la locul de muncă. Alertați, colegii săi au apelat de urgență la 112, fiind transportat la spital în stare foarte gravă. Medicii au reușit cu greu să îl readucă la viață, în urma unor manevre intense de resuscitare. Din păcate, după 12 ore, bărbatul a intrat din nou în stop cardiac, de această nemaiputând fi salvat.

„Medicii care i-au făcut necropsia au zis că a făcut un infarct miocardic. Avea inima mărită.(…) Noi, ieri, am fost informați, printr-o instrucțiune, să retragem vaccinurile din acest lot, care mai sunt în stocurile centrelor de vaccinare. (…) Noi nu știam despre acest lot că are probleme.”, a declarat Narcis Stoian, directorul DSP Gorj.

Ce a arătat ancheta preliminară

În urma unei anchetei preliminare, cauza morții bărbatului din Gorj vaccinat cu serul produs de AstraZeneca nu a indicat nicio legătură între vaccinarea bărbatului și decesul său. Mai mult, la acel moment, nici nu se știa faptul că lotul din care i-a fost administrat serul era problematic. Cazul acestui bărbat avusese loc cu puțin timp înainte ca Italia să raporteze două decese, după administrarea serului din același lot.

Mai mult, și coordonatorul campaniei Naționale de Vaccinare împotriva Covid-19, Valeriu Gheorghiță, a ținut să sublinieze nu administrarea acestui ser este cauza morții bărbatului din Gorj care s-a vaccinat. Mai mult, deși pacientul nu figura ca având boli cornice, s-a dovedit că acesta avea antecedente de infarct miocardic.

„Mortalitatea unei boli cardiovasculare e pe primul loc în România. Nu există niciun indiciu care să ateste vreo legatură de cauzalitate între vaccinare si aparitia evenimentelor trombotice. Numărul evenimentul trombotice este chiar mai redus decât în rândul persoanelor care nu se vaccinează”, a declarat Gheorghiţă.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI