Mărturia cutremurătoare a unui bărbat vaccinat cu serul AstraZeneca: „Am simţit că-mi plesneşte ceva la cap. Mă tem pentru cineva în vârstă“

Mărturia cutremurătoare a unui bărbat vaccinat cu serul AstraZeneca: „Am simţit că-mi plesneşte ceva la cap. Mă tem pentru cineva în vârstă“
Mărturia cutremurătoare a unui bărbat vaccinat cu serul AstraZeneca

Dozele de vaccin anti coronavirus de la Astra Zeneca, din lotul blocat, au ajuns și în județul Olt. Un bărbat a fost vaccinat cu o doză din acest vaccin și dezvăluie ce reacții adverse a avut. Oficialii insistă că nu există legătură de cauzalitate.

Mărturia bărbatului vaccinat cu ser din lotul retras

Bărbatul s-a vaccinat împotriva virusului cu ser din lotul retras la centrul din Slatina. Acesta a descris cum s-a simțit și ce simptome a întâmpinat, câteva zile de la administrarea dozei. Vaccinul i-a fost administrat în ziua de 22 februarie. Bărbatul spune că are în plan să-și facă dozarea cu anticorpi. În funcție de rezultat, va decide dacă se mai prezintă la rapel sau nu. Acesta a mărturisit că simptomele cu care s-a confruntat i s-au părut peste ceea ce i se comunicase că sunt „reacții normale”.

„Legat de discuţiile pe seama vaccinului Astra Zeneca, eu l-am făcut şi am avut toate reacţiile adverse, cu excepţia umflării ganglionilor şi iritare/roşeaţă la locul vaccinării.  A doua zi mi-a fost din ce în ce mai rău, am ajuns acasă seara la 19.00, m-am culcat cu ligheanul la cap. Am 39 de ani, nu fumez, nu beau, sunt destul de sănătos, poate nu fac suficientă mişcare. Am pulsul normal, undeva între 72-80. În a doua zi seara aveam pulsul peste 100 şi la mâna stânga şi la dreapta, tensiunea 145/100 dreapta, 140/95 stânga, la cap simţeam o presiune foarte deranjantă şi aveam o stare de rău si greaţă accentuată“, a dezvăluit bărbatul.

Acesta a mai adăugat și că nu a mâncat nimic toată ziua. Treptat, durerea din brațul în care i s-a administrat vaccinul s-a extins în tot corpul. Bărbatul spune că aveam temperatura de 37,8, a luat un paracetamol și s-a culcat, simțindu-se mai bine eventual. Cu toate acestea, simptomele persistau, chiar și în ziua 4.

„În ziua 4, activităţi de rutină la ţară, diverse, oboseam aproape instant, indiferent ce făceam trebuia să stau jos imediat. În câteva zile m-am refăcut, dar nu ştiu dacă voi face rapelul“, a completat bărbatul.

Părerea autorităților

Medicul militar Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare, susține că cetățenii ce se vaccinează nu ar trebui să aibă motiv de îngrijorare.

„Nu există în momentul de faţă un semn care să indice o legătură de cauzalitate între vaccinarea cu vaccinurile de la AstraZeneca şi aceste evenimente raportate la nivel european, acele 30 de cazuri de evenimente trombo-embolice, adică de apariţie de cheaguri de sânge. Sunt circa 30 de cazuri din aproximativ 5 milioane de persoane vaccinate la nivel european cu vaccinul de la AstraZeneca. Această frecvenţă este similară cu ceea ce se întâmplă în restul populaţiei generale nevaccinate, deci practic nu sunt semnale că există o incidenţă mai crescută a acestor evenimente faţă de populaţia nevaccinată, ca atare, Agenţia Europeană a Medicamentului, după analiza tuturor datelor, a precizat că se recomandă continuare vaccinării cu acest tip de vaccin, ţinând cont de faptul că la acest moment beneficiile depăşesc categoric riscurile care sunt asociate”, a afirmat Valeriu Gheorghiţă

Urmăriți Playtech.ro și pe