S-a aflat acum. Bărbatul decedat după vaccinarea cu Astra Zeneca era plin de cheaguri

S-a aflat acum. Bărbatul decedat după vaccinarea cu Astra Zeneca era plin de cheaguri
Bărbatul decedat după vaccinarea cu Astra Zeneca era plin de cheaguri

La începutul lunii martie, un bărbat din Gorj a fost vaccinat cu serul produs de Astra Zeneca împotriva noului coronavirus. La scurt timp, bărbatul a decedat. Medicii au aflat, ulterior, că acesta era plin de cheaguri.

Bărbat decedat după vaccinarea cu Astra Zeneca

După decesul bărbatului, anchetatorii au cerut un raport de la medicii legiști. În urma acestuia s-a stabilit că trupul bărbatului era plin de cheaguri. Rezultatele au arătat numeroase cheaguri la nivelul plămânilor, rinichilor, la nivelul creierului dar și la intestine.

Bărbatul avea 47 de ani și era angajat al Serviciului de Gospodărire a Apelor Gorj. Medicii nu exclud ca acesta să fi avut pneumonie, înainte de a se vaccina. Personalul medical nu poate face o legătură între administrarea serului și apariția cheagurilor de sânge.

În cazul în care anchetatorii vor mai solicita și alte analize de specialitate, anchetatorii vor stabili aceste detalii. Moarte bărbatului a fost considerată suspectă. Acesta a fost și motivul pentru care oamenii legii au demarat cercetări. Procurorii vor să stabilească dacă există vreo legătură între administrarea serului și deces.

Raportul a confirmat prezența cheagurilor de sânge în corp, însă nu au putut spune cu exactitate dacă au fost provocate de vaccin. Pentru a ajunge la o concluzie, anchetatorii vor verifica și ce studii de specialitate există la nivel internațional cu privire la serul Astra Zeneca și apariția trmbozelor.

Decedat după administrarea serului

Un bărbat in Târgu Jiu a murit pe 1 martie după ce a fost vaccinat cu lotul ABV 2856 oprit de la utilizare în Italia. Coordonatorul Comitetului de coordonare a vaccinării a fost Valeriu Gheorghiță. Acesta a spus că nu există nicio legătură între decesul bărbatului și vaccin.

Acesta a declarat că era în evidență ca fiind o persoană cu boli cronice. De asemenea, în urma necropsiei s-a stabilit că bărbatul avea antecedente de infarct miocardic. Bărbatul s-a vaccinat pe 28 februarie la un centru de vaccinare din Bumbești-Jiu.

În urma triajului medical, nu au fost indicate probleme cronice de sănătate. A doua zi, pe data de 1 martie, în jurul orei 8 dimineața, bărbatul se afla la serviciu. Atunci a suferit un stop cardio respirator și a decedat.

„Persoanei i s-au aplicat manevrele de resuscitare atât în ambulanță, cât și în unitatea de primiri urgențe a Spitalului Județean de Urgență (SJU) Târgu Jiu, iar în seara aceleași zile, în jurul orei 21.00, s-a declarat decesul pacientului. Investigațiile medicale efectuate în cadrul Secției Anestezie – Terapie Intensivă din SJU Târgu Jiu au evidențiat modificări caracteristice unui infarct miocardic acut întins”, au transmis la acel moment reprezentanții Comitetului național de coordonare a vaccinării.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI