16 dec. 2022 | 08:07

Ryanair se retrage de pe 4 aeroporturi din România. Anunțul oficial, nu vor mai fi zboruri ieftine

Știri generale
Ryanair se retrage de pe 4 aeroporturi din România. Anunțul oficial, nu vor mai fi zboruri ieftine
Ryanair se retrage de pe 4 aeroporturi din România

Vești proaste pentru cei care și fac planuri de călătorie în afara țării. Ryanair se retrage de pe patru aeroporturi din România. Anunțul oficial al operatorului de zboruri low-cost a fost făcut recent. Care sunt orașele care vor rămâne fără curse ale companiei.

Anunț surprinzător pentru români: Ryanair se retrage de pe 4 aeroporturi din țară

Reprezentanții companiei aeriene au luat o decizie neașteptată în ceea ce privește cursele din țara noastră. Ryanair a anunțat că se retrage de pe patru aeroporturi din România pe care statul nu le mai „stimulează”.

Operatorul de zboruri low-cost a explicat decizia, precizând că aceasta a fost luată  „din cauza lipsei de opțiuni de stimulare (n.r. subvenții) pe termen lung la aceste aeroporturi” potrivit boardingpass.ro.

Astfel, Ryanair a suspendat pe o perioadă nedeterminată cursele regulate operate de pe aeroporturile din Oradea, Sibiu, Suceava și Timișoara.

În condițiile în care compania irlandeză va renunța la zborurile de pe Aeroportul Internațional Sibiu (AIS) din 2023, conducerea aeroportului caută soluții pentru a veni în sprijinul pasagerilor.

„Nu am primit un document, am avut discuţii prin videoconferinţă în care ne-au anunţat (…) Ei mai au trei rute pe care le operează sezonul ăsta de iarnă, adică până la finalul lui martie, când se închid şi acele rute, iar celelalte le-au închis deja de vreo lună jumate – două”, a explicat directorul AIS, Marius Gîrdea, potrivit Agerpres.

„24.000 de pasageri pe lună”

În perioada verii, compania avea 24.000 de pasageri pe lună.

„Ne afectează, pentru că în vara asta au avut 9 destinaţii, cu 2 frecvenţe pe săptămână, ceea ce înseamnă 18 zboruri în fiecare săptămână, ceea ce nu e puţin, la nivel de lună, asta înseamnă undeva la 80 de zboruri, la capacitatea lor, dacă punem 150 de pasageri pe sens, adică 300 de pasageri la fiecare aterizare – decolare ori 80 înseamnă 24.000 de pasageri pe lună, în lunile de vară”, a precizat Marius Gîrdea.

Gîrdea a precizat că Ryanair se retrage de la Sibiu pentru că nu avea ocupate în proporţie de 90 la sută aeronavele, la fiecare decolare. Compania low-cost beneficia de reduceri de până la 50 % la tarifele aeroportului sibian.

„Ei nu au accesat la noi ajutoare de stat, pe alte aeroporturi au avut stimulente de genul acesta. La noi aveau în contract, politica comercială de stimulare de rute noi şi beneficiau de o serie de discount-uri la tariful de aterizare şi cel de pasager, la cel de aterizare, 50 % şi la pasageri, 40 %”, a arătat Marius Gîrdea.

Parteneri
TJ Miles i-a dat lovitura de grație lui Zanni! Ce a declarat fostul Faimos de la Survivor despre coechipierul său: ”Sclavii mereu vor mușca…”
Redactia.ro
Ce trebuie să pui în drob, să iasă suculent și să nu se usuce. Așa îți va ieși un preparat perfect
Click.ro
O regină a frumuseții a fost găsită de mafioți după ce a dezvăluit pe Instagram unde se află și nu a mai scăpat cu viață
Digi24
O femeie s-a dus la spital pentru investigații, dar a aflat că este deja moartă. Iar neplăcerile au continuat să apară
Digi24
Emily Ratajkowski, 'femeia cu cei mai frumoși sâni', apariție de senzație într-o rochie super decoltată / FOTO
Unica.ro
Cu cine petrece Violeta Bănică de Paște: „Abia aștept”
EVZ.ro
Cum arată casa lui Nea Florică, devenit viral pe TikTok pentru replica „Mi-a dat pachet”. Are 57 de ani și locuiește la țară / FOTO
Spynews
S-a stins marele artist al țării. A murit chiar în Sâmbăta Mare. Drum lin!
Capital.ro
Alimentul care trebuie consumat imediat după masa de Paște. Tudor Ciuhodaru: ”Facilitează digestia! Crud, nu din conservă!”
Antena 3
A divorțat de un celebru prezentator TV și s-a recăsătorit cu un om de afaceri. Cum arată acum și cu ce se ocupă
Avantaje
Tradiții de Paște. La masă, prima dată trebuie să se mănânce ou
Mediaflux
Ele sunt fetița de patru ani și bunica ei, care au murit în Călărași, după ce au mâncat pește. Familia se pregătește să le înmormânteze, în ajunul Paștelui / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Felicitări și mesaje de Paște Fericit 2024. Urări frumoase de trimis pe Whatsapp și SMS-uri
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro