Rușinos! În ce top s-a clasat Claudiu Manda, soțul Liei Olguța Vasilescu, primarul PSD Craiova

Rușinos! În ce top s-a clasat Claudiu Manda, soțul Liei Olguța Vasilescu, primarul PSD Craiova
Topul absenteismului în Parlamentul European

Într-un exercțiu democratic parlamentar, votanții așteaptă ca cei aleși să fie activi la tribuna Parlamentului României, fie în Camera Deputaților, fie în Senatul României, sau dacă sunt europarlamentari, în plenul Parlamentului European. Dar cum ceea ce ne dorim nu concordă cu realitatea, se pre că un număr important de europarlamentari, aleși prin vot democratic, au decis că nu este necesar să fie prezenți în ședințele de lucru din plenul Parlamentului European. Într-un top 10 al absenteismului, soțul Olguței Vasilescu, europarlamentarul Claudiu Manda ocupă un loc fruntaș.

Topul absenteismului în Parlamentul European

Într-un top făcut de publicația Politico, un top al absenteismului din plenul Parlamentului European, Silvio Berlusconi este campionul absenteismului, alături de care apare și numele lui Claudiu Manda, pe locul 10, în topul europarlamentarilor absenți de la ședințele de lucru.

În opinia publicației, magnatul media italian Silvio Berlusconi, în vârstă de 85 de ani, se află pe ultimul picior al carierei sale în Parlament. Dar de când și-a preluat mandatul în 2019, Berlusconi a ratat o mulțime de voturi, mai spun cei de la Politico, aratând că procentul este sub 59%, cea mai scăzută rată a prezenței dintre toți membrii Camerei.

„Motivul absenței eurodeputatului italian este, probabil, lupta sa cu COVID-19. Berlusconi a fost infectat cu acest virus în septembrie 2020 și s-a luptat cu simptomele acestuia timp de luni de zile. Biroul lui Berlusconi nu a răspuns la solicitările de comentarii.

Berlusconi a ratat aproape 1.700 de voturi, ceea ce îl plasează cu sute de voturi în spatele altor eurodeputați. Pe de altă parte, analiza arată că doar șapte eurodeputați din totalul de 705 au înregistrat un record de vot sub 80%.”, spun jurnaliștii de la Politico.

Mare absent Claudiu Manda are probleme cu DNA

În exercițiul democratic de vot din 2019, fostul senator Claudiu Manda candida de pe listele PSD pentru poziția de europarlamentar, poziție pe care o și câștiga de altfel. Plecând la Bruxelles, te-ai aștepta ca alesul prin vot democratic, europarlamentarul Manda, soțul celebrei primărițe din Craiova, Lia Olguța Vasilescu, să aibe activitate intensă pe parcursul acestor trei ani de mandat. Realitatea, însă, arată cu totul altceva.

În ceea ce-l privește pe europarlamentarul PSD Claudiu Manda, Politico arată că și el a fost printre campionii absenteismului cu 80.9%, procent care evidențiază cât a lipsit cel mai des de la sesiunile de votare. În România, actualul eurparlamentar are mari probleme cu procurorii DNA, care îl acuzau că „a folosit influența și autoritatea ce decurgeau din calitatea de președinte al organizației județene”, după cum este menționat în rechizitoriu DNA. La momentul la care DNA face referire în rechizitoriu este perioada în care Claudiu Manda ocupa funcția de președinte al filialei Dolj a PSD.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI