Lia Olguța Vasilescu va declanșa o anchetă în urma incendiului de la Clinica de Psihiatrie Craiova: „Verificam de ce pacienta avea o bricheta asupra ei”

Lia Olguța Vasilescu va declanșa o anchetă în urma incendiului de la Clinica de Psihiatrie Craiova: „Verificam de ce pacienta avea o bricheta asupra ei”
Lia Olguța Vasilescu va declanșa o anchetă în urma incendiului de la Clinica de Psihiatrie Craiova „Verificam de ce pacienta avea o bricheta asupra ei”

Lia Olguța Vasilescu, primarul Craiovei, a anunțat că va declanșa o anchetă în urma incendiului înregistrat la Clinica de Psihiatrie Craiova. Unitatea se află sub subordonarea Consiliului Local Craiova

Anchetă declanșată de Lia Olguța Vasilescu

Primarul Craiovei a precizat cauza incendiului, o pacientă ar fi dat foc la o saltea. De asemenea, a adăugat și faptul că această clinică a fost recent reabilitată. Instalațiile electrice sunt verificate constant, în fiecare lună. Edilul susține că se va impune o anchetă pentru a afla de ce pacienta avea o brichetă și cum de medicii de gardă nu s-au asigurat ca pacienții să fie evacuați corespunzător.

„Clinica de Psihiatrie de la Parcul Romanescu este recent reabilitată, instalațiile electrice sunt verificate lunar în toate spitalele din subordinea municipalității, iar la această unitate sanitară, în toate camerele și pe holuri, sunt montate camere de luat vederi. Astăzi a avut loc un incident, la parterul clădirii, după ce o pacientă a dat foc unei saltele. Nu exista victime intoxicate cu fum sau având arsuri.

In schimb, trei medici au sărit de la etajul 1, speriați din cauza fumului. Vom declanșa o anchetă ca să verificăm de ce pacienta avea o brichetă asupra ei și de ce medicii de gardă nu s-au asigurat că pacienții sunt evacuați pentru a fi preintampinat orice pericol”, a menționat Vasilescu.

Dosar penal întocmit de IPJ Dolj

Polițiștii de la IPJ Dolj au întocmit un dosar penal, în urma incendiului înregistrat la Clinica de Psihiatrie Craiova, luni seară. Se fac cercetări pentru vătămare corporală din culpă și distrugere din culpă.

„În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal pentru comiterea infracțiunilor de distrugere din culpa si vătămare corporala din culpa, cercetările fiind continuate sub supravegherea unității de parchet competente, in vederea lămuririi stării de fapt”, au precizat reprezentanții IPJ Dolj.

În timpul incendiului, 41 de pacienți au fost evacuați. Nu există victime ce prezintă arsuri sau persoane intoxicate cu fum. Incendiul a fost stins în 20 de minute, pompierii ajungând repede la fața locului. Trei medici de gardă se aflau deasupra rezervelor ce au luat foc. Speriați, aceștia au sărit pe geam. Managerul spitalului, Anca Tudor, a spus că în rândul pacienților nu au fost victime înregistrate.

Cei trei medici ce au sărit de etaj, au fost transportați la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Clinic Județean de Urgență Craiova. Ajunși acolo, medicii au constatat că cei trei bărbați prezentau multiple fracturi. Spitalul avea, din anul 2015, autorizație de securitate la incendiu, potrivit Florin Cocoșilă, purtător de cuvânt ISU Dolj.