Rușii trimit armata în Italia. Planul lui Putin care poate rezolva criza fără precedent din Peninsulă

Rușii trimit armata în Italia. Planul lui Putin care poate rezolva criza fără precedent din Peninsulă

Potrivit FT, armata rusă va trimite echipament și personal în Italia pentru a ajuta țara să oprească răspândirea noului coronavirus în teritoriu, Giuseppe Conte, premierul italian, i-a cerut ajutorul președintelui rus, Vladimir Putin, în weekendul care a trecut.

Rușii trimit armata în Italia. Planul lui Putin care poate rezolva criza fără precedent din Peninsulă

Sâmbătă noapte, printr-un apel telefonic, Giuseppe Conte i-a cerut ajutorul lui Vladimir Putin printr-un apel telefonic, a transmis Kremlinul. În consecință, Rusia va furniza vehicule, echipamente și specialiști pentru Italia, care a devenit a doua cea mai afectată țară de coronavirus după China, depășindu-o chiar în ce privește numărul de decese raportate din cauza COVID 19.

Ministrul Apărării din Rusia a menționat că a pregătit nouă avioane militare cu provizii și 100 de oameni pentru a-i trimite în Italua împreună cu echipamente, printre care dezinfectanți și echipamente de protecție.

Cele opt echipe medicale includ „unii dintre cei mai buni specialişti ai ministerului Apărării în domeniul virusologiei şi al epidemiologiei, cu experienţă internaţională semnificativă în combaterea epidemiilor, precum şi echipament modern pentru diagnostic şi dezinfecţie”, a menționat ministerul.

sursa foto: INQUAM_Photos_Octav_Ganea
sursa foto: INQUAM_Photos_Octav_Ganea

Roma a încercat să mențină relații bune cu Moscova

În pofida sancțiunilor impuse de UE împotriva Rusiei ca răspuns la invadarea Crimeei în 2014, Roma a încercat să mențină relații bune cu Moscova, cerând un dialog mai deschis între Kremlin şi Bruxelles. Cu toate acestea, în vreme de criză, sferele de influență la nivel global se modelează la vremuri de criză, iar asta ridică semne de întrebare,

De asemenea, Bruxelles-ul trebuie să răspundă unitar pentru a ţine Europa unită, deoarece statele memmre pot ieși din această criză mai unite ca niciodată sau cu legătura dintre ele afectate.

În România, până acum au fost confirmate 433 de infecții cu coronoavirus. Dintre aceștia, 64 dintre persoane au fost declarate vindecate și au fost externate. Mai mult, autoritățile fac apel la populație să se informeze doar din surse oficiale și credibile. De asemenea, au murit trei persoane de COVID 19. Cel de-al treilea român a murit duminică seara, din cauza infecției cu noul coronavirus.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI