Acuzații grave la adresa lui Vladimir Putin. Câți bolnavi de COVID-19 are, de fapt, Rusia

Acuzații grave la adresa lui Vladimir Putin. Câți bolnavi de COVID-19 are, de fapt, Rusia
Acuzații grave aduse la adresa lui Putin. Câți bolnavi de COVID-19 are Rusia

Acuzații dure pentru Vladimir Putin într-un timp nepotrivit. Câți bolnavi de coronavirus are, de fapt, Rusia? Ce se întâmplă și cine spune că se mușamalizează situația actuală din țară?

Acuzații grave pentru Putin. Câți bolnavi de COVID-19 are Rusia?

O uniune a doctorilor le face viața grea autorităților. Mai mulți medici susțin că situația reală din Rusia este mușamalizată. În cadrul unui videoclip postat pe YouTube, liderul Uniunii Doctorilor susține că oficialii rușia scund numărul deceselor și bolnavilor de noul coronavirus punând în dreptul cauzei decesului pneumonie. Majoritatea celor care au luat la cunoștință starea bolnavilor și a victimelor la nivel mondial au fost de-a dreptul șocați de „curățenia” din Rusia, unde s-a înregistrat un singur deces. Se pare că lucrurile nu stau așa, pentru că cifrele reale se ascund, la fel cum arată zvonurile care vizează și multe alte țări.

„Când planeta se confruntă cu o epidemie de coronavirus, Rusia se confruntă cu o epidemie de pneumonie. Ca de obicei ne confruntăm cu minciunile autorităţilor”, a spus lidera uniunii, Vasilyeva. În acest context, numeroși oficiali au negat acuzațiile și i-au sugerat liderului că încearcă să discrediteze profesia pe care o are. Până la acest moment, Rusia are confirmate 250 de cazuri de infectare și un singur deces la o populație de 145 de milioane de oameni.

Acuzații grave la adresa lui  Vladimir Putin. Situația reală a bolnavilor și deceselor din cauza COVID-19, mușamalizată de autorități
Acuzații grave la adresa lui Vladimir Putin. Situația reală a bolnavilor și deceselor din cauza COVID-19, mușamalizată de autorități

China, pregătită să lucreze cu toate celelalte țări

China „are dorinţa de a depune eforturi concertate cu Rusia şi toate celelalte ţări pentru (…) a păstra securitatea sanitară mondială”, a adăugat Xinhua, scrie Agerpres. „China are încrederea, capacitatea şi certitudinea că va ajunge la o victorie totală împotriva pandemiei”, i-a mai spus liderul de la Beijing omologului său rus. Amintim că guvernul chinez este criticat de multe țări din cauza faptului că nu a acționat destul de repede și că a ascuns informații în fața pandemiei.