28 aug. 2022 | 22:26

Ruşii scumpesc gazul mai mult decât ne-am fi aşteptat. Avertismentul transmis Europei de Medvedev

Știri generale
Ruşii scumpesc gazul mai mult decât ne-am fi aşteptat. Avertismentul transmis Europei de Medvedev

Dmitri Medvedev, vicepreședintele Consiliului de Securitate al Rusiei, a oferit noi detalii pentru oameni. Acesta a susținut că se așteaptă ca după creșterea actuală a prețului gazului pe piața spot europeană acesta să ajungă la 5.000 de euro până la finele anului 2022. Cel din urmă și-a exprimat opinia în cursul zilei de duminică pa canalul său de Telegram. ,,Către șefii de stat și de guvern ai Uniunii Europene. Din cauza creșterii prețului la gaze la 3,5 mii de euro pe mia de metri cubi”, a scris Medvedev.

Ce se întâmplă cu gazul rusesc?

Ce se întâmplă cu gazul rusesc?

Anunț șocant pentru Europa: prețul gazelor ajunge la sume incredibile

Vicepreședintele Consiliului de Securitate al Rusiei se așteaptă ca prețul gazului pe piața spot europeană să ajungă la 5.000 de euro până la finele anului curent. Dimitri Medvedev a venit cu anunțul șocant în cursul zilei de duminică pe canalul său de Telegram. Cel din urmă și-a ilustrat postul cu o pictură a artistului Vasili Lozhkin, „Gas-Babyushka”, iar astfel este cunoscut de cetățeni.

,,Către șefii de stat și de guvern ai Uniunii Europene. Din cauza creșterii prețului la gaze la 3,5 mii de euro pe mia de metri cubi’ trebuie să ridic prețul prognozat la 5 mii de euro până la sfârșitul anului 2022. Cu salutări călduroase”, a scris Medvedev.

Bărbatul a prezis că prețul gazului în Europa va ajunge 2.000 de euro pe mia de metri cubi după ce certificarea gazoductului Nord Stream 2 a fost oprită. De asemenea, Medvedev nu a exclus că prețurile gazului ar putea ajunge la 3.000 sau 4.000 de euro ori chiar mai mult, moment în care în Europa prețurile de schimb se situau în jurul a 2.800 de euro pe mia de metri cubi de gaz.

Prețul gazelor explodează în Europa

Prețurile europene la gaze au depășit la începutul lunii iunie 100 de euro pe megawatt/oră din cauza noilor incertitudini legate de fluxul de gaze din Rusia către Europa. Gazprom a redus în urmă cu doar o săptămână cu 90% gazele către România.

Experții de pe piață nu știu motivul, dar evenimentul face parte dintr-un trend înregistrat în a doua parte a lunii august. Livrările către România reveniseră pe o pantă ascendentă.

Directorul Transgaz, transportatorul de gaz românesc a precizat, pentru Europa Liberă, că aveau date că urma să intre în țară o cantitate de 7 milioane de metri cubi de gaz. Din această cantitate 4.5 milioane de metri cubi urmau să plece la export.

„Astăzi, vom înmagazina 11 milioane de metri cubi de gaze, cât rămâne din diferența venită de la Gazprom și din producția internă”, a declarat, pentru Europa Liberă, directorul general al Transgaz, Ion Sterian.

Parteneri
Se spală sau nu în a treia zi de Paște? Ce spun preoții despre Marțea Albă
Redactia.ro
Ultimii condamnați la moarte de Ceaușescu, în perioada comunistă. Ce fapte au comis „Bachus” și Ion Pistol, doi dintre cei mai cunoscuți infractori din istoria României
Click.ro
O gaură misterioasă, de mărimea Elveției, se formează în același loc în Antarctica. După 50 de ani, experții au aflat motivul
Digi24
Un bărbat a fost găsit crucificat pe un gard, cu cuie bătute în mâini. Poliția a vorbit de un "un atac sinistru de tip paramilitar"
Digi24
Emily Ratajkowski, 'femeia cu cei mai frumoși sâni', apariție de senzație într-o rochie super decoltată / FOTO
Unica.ro
Buletinele vor fi înlocuite de noua carte de identitate pe model european
EVZ.ro
Cum arată casa lui Nea Florică, devenit viral pe TikTok pentru replica „Mi-a dat pachet”. Are 57 de ani și locuiește la țară / FOTO
Spynews
Șoferii cu mașini pe benzină vor plăti mai mult. Decizie în România, în a doua zi de Paște
Capital.ro
Horoscop 7 mai 2024. Capricornii își urmează ambițiile. Racii trebuie să fie atenți la finanțe
Antena 3
A divorțat de un celebru prezentator TV și s-a recăsătorit cu un om de afaceri. Cum arată acum și cu ce se ocupă
Avantaje
În cât timp iese alcoolul din sânge. Când te poți urca la volan dacă vrei să conduci
Mediaflux
Ele sunt fetița de patru ani și bunica ei, care au murit în Călărași, după ce au mâncat pește. Familia se pregătește să le înmormânteze, în ajunul Paștelui / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Delia, în vacanță cu părinții! În ce destinație de vis i-a dus pe mama și tatăl ei de Paște. Imagini rare
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro