Rușii au lansat „Bomba Țarului” pe cer pentru a supraveghea poporul în izolare. Cum funcționează balonul „EYE”

Rușii au lansat „Bomba Țarului” pe cer pentru a supraveghea poporul în izolare. Cum funcționează balonul „EYE”
Rușii au lansat "Bomba Țarului" pe cer pentru a supraveghea poporul în izolare. Ce rol are "EYE"

Garda Națională a Rusiei monitorizează popurul aflat în izolare, printr-un balon de aer. Dotat cu sistemul de supraveghere OKO („ochi”), balonul de aer a fost deplasat pentru a se plimba la câteva sute de metri deasupra solului, permițând militarilor să observe o suprafață de aproximativ cinci kilometri pătrați.

Rușii au lansat „Bomba Țarului” pe cer pentru a supraveghea poporul în izolare. Ce rol are „EYE”

Sarcina principală a balonului este monitorizarea zonelor din parc și pădure în timpul carantinei. Datele colectate de sistemul OKO sunt transferate în timp real patrulelor pe teren, care sunt apoi trimise pentru a dispersa sau amenda violatorii.

Departe de a impresiona rușii izolați, inițiativa a primit recenzii destul de mixte pe social media. Unii au considerat că tehnologia nu este suficient de „avansată”, întrebându-se de ce forța nu-și revărsa finanțarea în noi drone strălucitoare.

Menționăm ”Bomba Țarului”, cu care seamănă extrem de mult ”Eye” este numele dat de Occident celei mai puternice arme nucleare construită și detonată vreodată. A fost o bombă cu hidrogen în 3 stadii, fabricată de Uniunea Sovietică. Proiectul inițial prevedea o putere echivalentă cu 100 de megatone TNT, redusă mai apoi la 50 de megatone, pentru limitarea contaminării radioactive.

Așa arăta ”Bomba Țarului”, care seamănă extrem de mult cu ”Eye”
Așa arăta ”Bomba Țarului”, care seamănă extrem de mult cu ”Eye”

Rușii – în special moscoviții – asociază puternic baloanele de aer cu epoca celui de-al Doilea Război Mondial, când aerostatele erau folosite ca apărare a aerului împotriva Luftwaffe -„Arma aerului germană”, cu sensul „Armata aeriană germană”- nume folosit în mod obișnuit pentru forțele aeriene militare ale Germaniei în cel de-al Doilea Război Mondial, ca parte integrantă al Wehrmacht-ului). Pentru a fi echitabil, Garda Națională are în funcțiune quadoptere – pentru că durata de viață a bateriei lor este prea scurtă, în timp ce baloanele pot rămâne în sus pe cer și pot „urmări” mult mai mult.

Câte persoane infectate sunt în Moscova

Dar perspectiva unui „ochi” atotcuprinzător care îi supraveghează de sus nu a fost bine primită de localnici, mulți dintre ei, în mod inevitabil, făcând paralelă cu Big Brother a lui  George Orwell”, din 1984.

Unii s-au întrebat în mod special de ce ar trebui să fie cercetată pădurea – ultimul loc în care vă așteptați să luați Covid-19. Cu toate acestea, autoritățile ruse insistă că au motive să cerceteze parcurile: mai mult de o mie de oameni au fost prinși la picnicuri și grătare în și în afara Capitalei, numai în vacanța de 1 Mai.

De la începutul focarului de coronavirus, peste 26.000 de persoane au fost infectate și aproximativ 262 au murit în Regiunea Moscova. Acesta este cel de-al doilea mare punct Covid-19 din Rusia după Moscova, unde numărul de infecții ar putea depăși în curând 140.000.

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI