Rusia lansează provocarea care dă fiori Occidentului: „Care dintre europeni o va face fără să-i tremure mâna?”

Rusia lansează provocarea care dă fiori Occidentului: „Care dintre europeni o va face fără să-i tremure mâna?”
Vladimir Putin, lider rus Sursă poză: Mikhail Metzel, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP)

Fostul președinte rus, Dimitri Medvedev, a transmis, recent, un mesaj prin intermediul căruia critică în termeni duri actuala clasă politică a Europei, subliniind lașitatea de care dau dovadă cei mai mulți dintre liderii aflați la putere în zilele noastre. Omul de încredere al președintelui rus nu se ferește să vină cu exemple de conducători viteji din istorie, printre aceștia remarcându-se fostul președinte al Franței, Charles de Gaulle, considerat drept cea mai importantă personalitate a epocii moderne a acestei ţări.

„În Europa nu mai există nici urmă de personalități politice”

Actualul vicepreședinte al Consiliului de Securitate al Rusiei, Dmitri Medvedev a publicat, recent, un eseu cu scopul de a analiza Europa din punct de vedere politic. Fostul președinte al Rusiei este în continuare un aliat de încredere al lui Vladimir Putin, astfel se poate considera că mesajul vine din partea amândurora, în contextul războiului din Ucraina.

Începând cu 24 februarie, ziua în care Rusia a atacat Ucraina, țara condusă de Putin a suferit pierderi economice uriașe, având în vedere cele șase pachete de sancțiuni impuse Rusiei, ca răspuns la conflictul sângeros desfășurat în țara vecină.

În tot acest timp, Rusia a pierdut legăturile politice cu multe țări, acestea trecând în mare parte de partea SUA, care se opune total războiului, oferind în repetate rânduri ajutor financiar și militar Ucrainei. Dezamăgit de noile alianțe formate, Dimitri Medvedev subestimează valoarea actualilor politicieni, subliniind că adevărații lideri ai Europei au fost odată.

„Comunic de mult timp cu lideri străini și văd cât de mult a scăzut nivelul politicienilor occidentali. Acest lucru se întâmplă chiar sub ochii mei în ultimii douăzeci de ani. Este evident că în Europa nu mai există nici măcar o urmă de personalități politice de nivelul lui Helmut Kohl, Jacques Chirac sau Margaret Thatcher.

Fără supărare pentru nimeni, dar este clar pentru toată lumea că Mario Draghi nu este Silvio Berlusconi, iar Olaf Scholz nu este Angela Merkel. Aceștia sunt oameni noi și o nouă eră, în opinia mea, departe de cea mai bună eră a administrației publice”, a afirmat acesta.

Politicienii de azi se gândesc doar la obiectivele electorale

În continuare, pseudo purtătorul de cuvânt al Kremlinului continuă să-i pună pe actualii lideri europeni într-o lumină proastă, oferind exemple precum modul în care Volodimir Zelenski se prezintă din punct de vedere vestimentar în fața unei lumi întregi, lucru care nu ar fi fost permis în trecut.

„Ar veni actualul președinte al Ucrainei la o întâlnire cu președintele Chirac într-un tricou verde? Bineînțeles că nu. Absurd” , a adăugat omul lui Putin.

Dimitri Medvedev a subliniat că Europa este caracterizată de o frică acerbă de a se opune deciziilor luate de SUA, liderii europeni neavând curajul să îl înfrunte pe Joe Biden, SUA rămânând principala putere economică și militară a lumii. Acesta a lansat o întrebare extrem de provocatoare Occidentului, dorind să afle dacă există în acest moment un lider care nu s-ar teme să semneze împotriva deciziilor luate la Casa Albă.

„Problema degenerării politicii europene se datorează în primul rând faptului că aceasta a devenit un palid cor al solistului american. Charles de Gaulle putea să se opună oricărui președinte american.

Și acum, care dintre europeni o va face fără să-i tremure mâna? Ei nu se gândesc la viitor. Ei sunt limitați doar de perspectivele lor electorale. Nici liderii americani ai noului val nu strălucesc prin idei proaspete și stabilitate mentală. Și așa va continua”, a concluzionat Dimitri Medvedev, potrivit The Guardian.