Rusia ia măsuri militare după testul american de rachetă. Vladimir Putin a dat ordin

Rusia ia măsuri militare după testul american de rachetă

Rusia ia măsuri militare după testul american efectuat duminică cu rachetă convențională de croazieră, lansată de pe coasta sa vestică. Testele de acest tip de rachetă ar fi fost interzise prin Tratatul privind INF, din care SUA s-au retras, acuzând Rusia de încălcarea lui. Ordinul dat de Vladimir Putin.

Rusia ia măsuri militare după testul american de rachetă

Armata americană a efectuat duminică un test cu rachetă convențională de croazieră cu raza medie de acțiune, lansată de pe coasta sa vestică, după cum a informat luni Pentagonul. Testele cu acest model de rachetă ar fi fost interzise prin Tratatul privind Forțele Nucleare Intermediare (INF), din care SUA s-au retras în data de 2 august, timp în care au acuzat Rusia de încălcarea lui. De altfel, tratatul a fost suspectat, în urmă cu două luni, de ambele puteri rivale, ce se acuză reciproc de faptul să îl încalcă.

Rusia ia măsuri după testul american de rachetă. Vladimir Putin a dat ordin
Armata americană a efectuat duminică un test cu rachetă convențională de croazieră cu raza medie de acțiune

„Racheta testată a părăsit lansatorul său mobil de la sol şi a lovit cu precizie ţinta după mai mult de 500 km de zbor”, a precizat Departamentul Apărării.

Ordinul dat de Putin

Drept urmare, președintele Vladimir Putin amenință vineri că Rusia va veni cu un ”răspuns simetric” testului efectuat de SUA. Totodată, Putin a dat asigurări că Rusia ”rămâne întotdeauna deschisă dialogului constructiv de la egal la egal cu Statele Unite, în vederea restabiliri încrederii și consolidării securității internaționale”.

„Ordon ministerelor ruse ale Apărării şi de Externe (…) să analizeze nivelul ameninţării create la adresa ţării noastre de actele Statelor Unite şi să ia măsuri exhaustive în vederea pregătirii unui răspuns simetric”, a spus liderul Putin într-o reuniune a Consiliului de Securitate.

„Este evident că (testul american de rachetă) nu este rezultatul unei improvizări, ci o za într-un lanţ de evenimente planificate de mult timp. Asta nu face decât să confirme fundamentul îngrijorărilor noastre exprimate anterior”, a mai adăugat liderul rus.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI