Un jurnalist l-a înjurat de mamă pe Vladimir Putin. Ce s-a întâmplat apoi cu el. Oamenii au ieșit în stradă

Un jurnalist l-a înjurat de mamă pe Vladimir Putin. Ce s-a întâmplat apoi cu el. Oamenii au ieșit în stradă
Jurnalistul care l-a înjurat de mamă pe Vladimir Putin a fost suspendat

Un jurnalist georgian l-a înjurat de mamă pe Vladimir Putin și a iscat un scandal fără precedent. Kremlinul a reacționat în termeni duri, georgienii au ieșit să protesteze în fața postului de televiziune, care și-a întrerupt emisia timp de mai multe ore, iar prezentatorul a fost suspendat timp de 2 luni.

Jurnalistul care l-a înjurat de mamă pe Vladimir Putin a fost suspendat

Giorgi Gabunia a vorbit în limba rusă la postul de televiziune Rustavi 2, în cadrul unei emisiuni care s-a intitulat Post Scriptum. El a folosit termeni ofensatori la adresa lui Vladimir Putin și a poporului rus. I-a făcut sclavi pe ruși și le-a spus să plece din țara sa, amintind de războiul din 2008 dintre Rusia și Gerogia. Jurnalistul nu s-a sfiit să îl atace pe Vladimir Putin și a folosit termeni ofensatori la adresa părinților lui.

Reacția Kremlinului a venit imediat. „Este inacceptabil și condamnăm acest tip de atac. Este o mare rușine pentru georgieni. Este încă o provocare făţişă din partea forţelor gruzine radicale, cu scopul de a submina relaţiile ruso-gruzine. Actualul incident scandalos este un exemplu clar de rezultat al sentimentelor anti-ruseşti turbate”, a transmis purtătorul de cuvânt al Kremlinului.

În fața postului de televiziune s-au strâns imediat mai multe persoane pentru a protesta, Rustavi 2 și-a întrerupt emisia pentru mai multe ore, iar jurnalistul a fost suspendat pentru 2 luni. Până și președinta Georgiei, Salome Zurabișvili, a condamnat gestul jurnalistului.

„Condamn agresivitatea verbală și discursul de ură. Ele contravin tradițiilor georgiene și servesc doar separatismului și creșterii nivelului de tensiune în țară”, a declarat șefa de stat.

Relațiile dintre cele două țări au devenit tot mai tensionate în ultima perioadă. La Tbilisi au fost proteste împotriva Kremlinului, după ce deputatul rus Serghei Gavrilov a fost invitat de partidul de guvernământ din Georgia. Oamenii sunt nemulțumiți că trupele rusești au rămas în Georgia după conflictul din 2008.